Metoda „benzina” a lăsat rapid un bărbat fără 200 de lei. Cum procedează indivizii

Publicat: 16/09/2019 | 15:58

După cunoscuta metodă ”accidentul”, puşăriaşii au adoptat mai nou metoda ”benzina”. Alexandru Petrescu, în vârstă de 60 de ani, afost păcălit de un pușcăriaș, care l-a lăsat rapid fără 200 de lei. Individul, care se află după gratii, se dăduse drept angajat al unei benzinării care are de vânzare combustibil ieftin.

Alexandru, din localitatea prahoveană Păuleşti, se află printre victimele acestor infractori. ”Pe 11 septembrie, în jurul orei 16.20, am fost căutat de un bărbat care a spus că mă sună din partea vecinului Costică. Şi că este angajat la Mol şi că a acumulat din partea firmei bonusuri de benzină cam de 100-200 litri şi că o vinde cu 4 lei/ litru, chiar de la pompă. Iar dacă vreau mă aşteaptă să vin repede pe strada Poştei, nr. 62, că în 30 de minute iese din tură. Am dat girul şi am pornit către chilipir! Pe drum, când îmi mai lipseau 100 m până la staţie, alt telefon, de data aceasta numărul era ascuns.

Tot individul era care m-a rugat să opresc la un magazin şi să-i încarc cu 20 euro cartela telefonică pentru că la el la Mol nu funcţionează aparatul. Şi imediat o să scadă din preţ când ajung. La 30 secunde, sună din nou să-i bag credit de 20 de euro unei colege, care este pe Cosmote, dar pe bon, pentru că nu-i ştie numărul şi să-i dictez codul. Aşa am şi făcut!  Odată ajuns în staţia de benzinărie, nenea respingea apelul. Deci, am fost escrocat”, povesteşte Alexandru Petrescu. Supărat, omul s-a dus rapid la Poliţie, unde a fost plimbat de la o secţie la alta.

Când a fost primit în biroul unui judiciarist, care ar fi trebuit să preia cazul, i s-a spus că metoda aparţine unui om aflat în puşcărie şi că nu e cazul să depună plângere. „«Ei au o cartelă de momeală, iar pe cealaltă acumulează bani cu care plătesc la chioşcul de acolo alimente, ţigări. Nu avem ce să le facem. Pentru sume din astea mici nu vor păţi nimic pentru că sunt din ăia cu condamnări de 10-20 ani. Ştiţi cât costă la STS urmărirea telefonului? Câteva sute de lei. Vă daţi seama că nu merită, apoi dacă daţi o reclamaţie, vă chemăm de patru ori cel puţin. Şi cum nu vom avea probe suficiente primeşte neînceperea urmăririi penale», asta mi-a spus poliţistul şi uite aşa am renunţat să mai fac plângere. Dar lumea trebuie să ştie, să ia aminte ca să nu păţească la fel. Am fost escrocat de 40 de euro, adică vreo 200 de lei”, a povestit bărbatul pentru Click.ro.