Suntem la jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă am avut parte de temperaturi diverse. Ei bine, și în luna noiembrie va fi o vreme ciudată, așa cum nu a prea mai fost în România.
Anul acesta, vremea ne-a cam jucat feste și se pare că va continua să o facă. Meteorologii AccuWheather anunță temperaturi rare pentru luna noiembrie 2023, în unele zile depășind cu mult mediile din alți ani.
Meteorologii AccuWheather au realizat prognoza meteo pentru luna noiembrie, iar vremea nu este deloc așa cum ne așteptam pentru că nu seamănă cu mediile anilor trecuți. Cel mai probabil nu ar trebui să scăpați încă de toate hainele subțiri. În continuare vom avea zile călduroase.
Deși noiembrie este considerată cea mai ploioasă lună din an, vom avea precipitații doar 7 zile. Așadar, nu uitați să aveți umbrela cu voi în următoarele zile: 6, 9, 10, 11, 16, 18 și 29. Iar dacă sunteți fani ai căldurii, înseamnă că această prognoză va fi pe placul vostru. Timp de 23 de zile, în luna noiembrie, soarele își va face apariție pe cer.
Temperaturile pentru luna noiembrie sunt foarte rar întâlnite în această perioadă a anului. Până în data de 17 noiembrie inclusiv vom avea parte de o vreme prea călduroasă pentru ultima lună a toamnei. Temperaturile se apropie chiar și de 20 de grade în perioada 01 – 17 noiembrie 2023, fiind cuprinse între 9 și 17 grade Celsius.
Începând cu data de 18, încep să scadă, trecerea fiind destul de bruscă de la 13 grade Celsius în data de 17 noiembrie la 8 grade Celsius în ziua următoare. Totuși, soarele va ieși pe cer până la finalul lunii. Așadar, temperaturile de care vom avea parte luna următoare sunt cu mult peste mediile anilor trecuți.
Vremea este foarte schimbătoare și ne surprinde de la săptămână la săptămână. În ciuda temperaturilor ridicate din următoare perioadă, în unele zone ale țării s-a instalat frigul și chiar a venit zăpada. În unele nopți temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, iar primii fulgi și au făcut apariția la Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, primul strat de zăpadă s-a depus și la altitudini mari, de peste 2500 de metri. Câteva imagini au fost făcute publice de către Sergiu Olteanu, meteorolog la stația Vf. Omu, în data de 10 octombrie.