Mesajul viral al unui preot din România, înainte de Bobotează: „Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa!”
În data de 6 ianuarie este prăznuit Botezul Domnului, sărbătoare cunoscută și sub denumirea de Bobotează. În urmă cu o zi, un preot din România a postat un mesaj ce a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor, în scurt timp. Iată mai jos, în articol, mesajul scris de părinte pe internet.
Cu două zile înainte de Bobotează, un preot român a postat pe rețelele de socializare un mesaj ce a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor, în scurt timp. Sărbătorile de iarnă au trecut, este deja prima săptămână din Noul An, iar creștinii se pregătesc de Botezul Domnului, sărbătoare care are loc în data de 6 ianuarie. Pe pagina personală de Facebook, părintele Teodor Ciurariu a notat un mesaj prin care le recomandă persoanelor să nu mai facă „circ pe internet”, pentru că refuză să primească preotul în casă, cu Boboteaza.
„De cugetat zilele astea ! 🤔 Drag român «spiritual», după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele 2 săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Bravo! 😂😂😂
Eşti, într-adevăr, un individ dezvoltat multilateral, multicultural, chiar progresist 😊, care nu mai bagă în seamă tradiţiile poporului. (Ce-s alea?) Am o idee! 🤔Nu posta pe net, lasă «ghidușiile» astea puerile… Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa! 😏 Te îmbrăţişez! 😊”, este mesajul scris de părintele Teodor Ciurariu, pe rețelele de socializare.
Vezi și BOBOTEAZA SAU BOTEZUL DOMNULUI. SEMNIFICAȚIA SĂRBĂTORII DE PE 6 IANUARIE
Boboteaza, sărbătorită pe 6 ianuarie
În fiecare an, Botezul Domnului (Boboteaza) se sărbătorește în data de 6 ianuarie. Sunt câteva reguli pe care creștinii le pot respecta, în această zi. De pildă, în această zi nu se spală rufele, nu se oferă nimic cu împrumut și nici nu este bine să existe ceartă.
De Bobotează se sfințesc toate apele, iar fetele își pot pune busuioc sub pernă, pentru a-și visa alesul. În anumite zone din țară, încă se colindă sau se fac farmece și descântece. Tradiția populară arată că dacă fetele cad pe gheață, pe 6 ianuarie, se vor mărita în anul respectiv.
Sursă foto: Pixabay