Mesajul Prințului Charles pentru voluntarii români: ”Sunt mândru de voi!”
“Ambulanța pentru monumente” este proiectul coordonat de Eugen Vaida și care a atras atenția chiar a Prințului Charles. Acesta i-a felicitat pe voluntarii români, printr-un mesaj video. (CITEȘTE ȘI: PRIMA FOTOGRAFIE CU PRINȚUL CHARLES DUPĂ CE S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS. ÎN IMAGINE APARE ALĂTURI DE CAMILLA ȘI…)
Voluntarii români participanți la proiectul mai sus amintit au câștigat, joi, Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare, relatează Agerpres.
“Doresc doar să vă spun cât de plin de admiraţie sunt pentru ce aţi făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav ameninţate din ţara voastră. Este o realizare remarcabilă şi nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de «Europa Nostra» şi că aţi câştigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspiraţie pentru alţii. Ca o recunoaştere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi”, a spus prinţul Charles.
El a mai transsmis că este foarte mândru de acțiunea voluntarilor, care au transportat alimente şi echipamente de protecţie pentru vârstnicii şi medicii din judeţul Sibiu. “Ba chiar pot spune că sunt şi mai mândru ştiind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanţe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum şi alimente şi mâncare pentru medicii de la Spitalul Judeţean din Sibiu şi măşti, viziere şi mănuşi pentru medicii de la spitalele din Agnita şi Mediaş”, a adăugat prinţul Charles.
Ce este Proiectul “Ambulanţa pentru monumente”
Explică Eugen Vaida, inițiatorul proiectului: “În cei patru ani de existenţă, «Ambulanţa pentru monumente» a însemnat: intervenţii asupra (…) monumentelor istorice, 10.500 de membri ai comunităţilor locale conştientizaţi asupra valorii propriului patrimoniu, 22 de expoziţii, 5 camionete dotate cu unelte şi echipamente, 233 de voluntari implicaţi şi 73 de parteneri şi sponsori.
AFLĂ ȘI: ȘI AȘA SE RĂSPÂNDEȘTE COVID-19! MEDICUL VIRGIL MUSTA, SEMNAL DE ALARMĂ: ”DEVIN SURSE DE INFECȚIE!”
Proiectul urmează să se extindă anul acesta în judeţele Argeş, Botoşani, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Prahova şi Suceava. Principalul susţinător al proiectului este ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation şi Anglo-Romanian Trust for Traditional Architecture”.