Arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz a căzut ca un cutremur în întreaga lume, nu numai în Israel. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, prin celebrul său DAS, cel mai bun Departament de Anchete Speciale din ţară, a aflat câteva informaţii incendiare despre arestarea lui Beny Steinmetz şi vi le prezintă în exclusivitate internaţională!
Aşa cum a informat deja publicaţia israeliană Haaretz, arestarea lui Beny Steinmetz are legătură şi cu ancheta din România. (VEZI AICI DETALII) Ceea ce nu a scris Haaretz, dar publicăm noi pentru prima oară în presa din întreaga lume este cât de implicat este Remus Truică în arestarea lui Beny Steinmetz! Potrivit surselor noastre, apropiate anchetei, Beny Steinmetz ar fi pus la dispoziţia grupului care se ocupa cu retrocedări ilegale în România, din care mai fac parte renumitul Tal Silberstein şi Remus Truică, mai multe milioane de dolari, bani viraţi din Guyana de către Beny Steinmetz în ţara noastră, prin firme controlate de Tal Silberstein.
Sursele noastre, categoria A, certificate astfel de DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România) susţin că implicarea lui Remus Truică în arestarea lui Beny Steinmetz are o importanţă foarte mare. Nu este încă sigur, dar denunţătorul lui Beny Steinmetz de la DNA ar putea fi chiar Remus Truică sau o persoană foarte apropiată de fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase. În cercul posibil al celor care au vorbit este asistenta din Elveţia a miliardarului dar şi… surpriză… fosta nevastă a lui Truică!
Beny Steinmetz şi celebrul consultant politic Tal Silberstein sunt implicaţi în vastul dosar de retrocedări ilegale din ţara noastră. Printre proprietăţile pe care gruparea condusă din umbră de Steinmetz, din care mai făceau parte Silberstein, Prinţul Paul al României şi Remus Truică, le-a obţinut se numără Ferma Băneasa şi o suprafaţă din Pădurea Snagov.
În exclusivitate naţională, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă şi miza de circa 150 de miliarde de dolari care ar fi putut contribui la arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz şi dedesubturile afacerilor celui care este considerat de către unii ca fiind cel mai bogat om de afaceri din Israel.
Beny Steinmetz are o avere personală estimată de Bloomberg la aproximativ 9 miliarde de dolari. Steinmetz şi-a făcut un nume în afaceri datorită comerţului cu diamante, însă afacerea care ar fi putut să-i aducă în viitor în conturi sume şi mai ameţitoare decât cele pe care le deţine deja şi care ar fi putut contribui la arestarea sa este depozitul de minereu de fier din Guineea.
Guineea, situată în Africa de Vest, este una dintre cele mai sărace ţări din lume, însă minereul de fier neexploatat pe care îl deţine în Simandou valorează circa 150 de miliarde de dolari. Aceasta este adevărata miză pentru care Beny Steinmetz s-ar lupta cu corporaţii uriaşe din domeniu şi cu alţi oameni de afaceri cu relaţii la vârful sferelor de decizie din întreaga lume.
Războiul lui Beny Steinmetz cu colosul australiano-britanic Rio Tinto, una dintre cele mai mari corporaţii care activează în domeniul metalelor şi al minelor, datează încă din anul 2008. Atunci Beny Steinmetz reuşea, prin compania sa Beny Steinmetz Group Resources (B.S.G.R.) să “smulgă” colosului Rio Tinto dreptul de exploatare a jumătate din depozitul din Guineea. Rio Tinto a protestat vehement faţă de decizia luată de guvernul din Guineea. “Suntem surprinşi că o companie care nu a realizat niciodată o operaţiune de exploatare a minereului de fier a primit o zonă din concesiunea noastră”, declara un purtător de cuvânt al Rio Tinto după ce compania lui Beny Steinmetz obţinea drept de exploatare a minereului de fier în ţara africană.