Meditatiile, un rau necesar?

De: Cancan
Publicat: 15/10/2009 | 00:00

Ionela Chircu Daca te hotarasti sa platesti un profesor care sa-i dea o mana de ajutor micului tau invatacel, trebuie in primul rand sa te asiguri ca acesta are nevoie de pregatire suplimentara. Meditatiile sunt destul de costisitoare si te pot lasa lefter.

Cand se fac meditatiile?

Doar atunci cand copilul frecventeaza cursurile anului scolar care va fi urmat de examene importante. In clasele a VIII-a si a XII-a copilul poate sa aiba nevoie de ceva ajutor la invatatura.

Cine poate sa ofere pregatire suplimentara?

Dascalul care profeseaza in alta unitate de invatamant. Elevul nu trebuie sa faca meditatii cu profesorul care ii preda si la clasa. Nu este corect asa ceva. Profesorul care acorda meditatii nu trebuie sa fie cadru didactic nici macar la scoala in care studiaza elevul, ne-a spus Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Cat de bune sunt meditatiile?

Reprezentantii Ministerului Educatiei nu incurajeaza pregatirea suplimentara cu profesor dupa orele de scoala. Mai ales ca multi profesori se ocupa de mai multi elevi deodata. Ne straduim sa facem in asa fel incat copiii sa invete in clasa ca sa nu mai fie nevoie de meditatii, ne-a mai spus Marian Banu.

Poti reclama abuzul!

Multi profesori dau note mici elevilor doar pentru a-i obliga sa faca meditatii cu ei. In acest caz meditatiile in realitate nu sunt necesare. Daca observi ca invatacelul tau a fost nedreptatit de profesor, poti reclama abuzul la conducerea scolii.

Cat costa o sedinta?

Limba Romana – intre 50 de lei si 60 de lei Limbi straine – intre 50 de lei si 70 de lei Matematica – intre 40 de lei si 80 de lei Informatica – 80 de lei Chimie – intre 25 de lei si 45 de lei Istorie – intre 25 de lei si 45 de lei