Pe masa românilor există un aliment care nu lipsește aproape niciodată, fie că este dimineață, prânz sau cină. Este considerat o parte esențială a fiecărei mese, dar conform medicului Vlad Ciurea, acest preparat atât de apreciat ne poate afecta sănătatea și energia zilnică.
Românii sunt mari consumatori de carbohidrați, iar pâinea ocupă un loc de top în dieta lor. Indiferent de combinație – cu supă, în sandvișuri sau pur și simplu alături de alte feluri de mâncare – pâinea este omniprezentă. Însă, medicul Vlad Ciurea atrage atenția că acest obicei alimentar poate avea consecințe neplăcute asupra sănătății, mai ales dacă pâinea este consumată în cantități mari.
(CITEȘTE ȘI: CEAIUL CARE NE FACE MAI INTELIGENȚI, POTRIVIT FAIMOSULUI MEDIC NEUROCHIRURG VLAD CIUREA: „ESTE MINUNAT PENTRU CREIER”)
Recent, medicul Vlad Ciurea a explicat că pâinea, deși hrănitoare în cantități mici, devine un inamic al energiei și al activității cerebrale atunci când este consumată frecvent. De asemenea, acesta a punctat că pâinea poate contracara chiar efectul cafelei și poate încetini funcțiile creierului.
Tocmai de aceea, neurochirurgul susține că el a renunțat la consumul acestui aliment de mai bine de 10 ani și recomandă evitarea acestuia, alături de alte produse bogate în carbohidrați, precum cartofii prăjiți.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…)
Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3.
Deși pâinea este un element de bază în dieta românilor, sfatul specialistului este clar: consumul cu măsură este cheia unei vieți sănătoase și energice. De asemenea, neurochirurgul susține că pâinea este un aliment care ar trebui evitat, în măsura în care acest lucru este posibil.