Medicul Adrian Marinescu avertizează! Ciuperca Neagră poate fi luată și din spitale
Medicul Adrian Marinescu îi avertizează pe oameni. Potrivit acestuia, Ciuperca Neagră care îi atacă pe bolnavii de COVID poate fi luată și din spital.
Ciuperca Neagră este o infecție fungică numită mucormicoză. Este cunoscută sub acest nume deoarece apar o serie de pete negre la nivelul pielii în cazul persoanelor infectate. Specialiștii susțin că acest tip de ciupercă se transmite pe căile respiratorii, iar apoi se răspândește rapid în tot corpul.
”Este o infecție fungică numită mucormicoză, care exista si înainte de pandemie și nu doar în India, cunoscută ca fiind ciuperca neagră pentru că apar niște pete negre pe piele. Această infecție este oportunistă, atunci cand sistemul imunitar este slăbit, există riscul să apară. Mortalitatea este mare, mai ales dacă nu se intervine la timp. Există un tratament destul de scump, mă gândesc cât de greu de procurat este în India”, a spus Adrian Marinescu la B1 Tv.
Ciuperca Neagră trebuie să fie depistată la timp ca să nu afecteze creierul, plămânii și sinusurile. Potrivit medicului, infecția se răspândește mai repede în cazul bolnavilor de COVID. Asta pentru că persoanele infectate cu noul coronavirus au sistemul imunitar slăbit.
”Trebuie intervenit repede, în primele zile. Duce la afectare plămânilor, creierului, în zona oculară etc. Este o situație complicată, mai ales că în India numărul de persoane cu forme grave de COVID-19 este mare. Această infecție se poate lua și din spital, există peste tot, dar la cineva cu un sistem imunitar echilibrat nu există niciun risc. Sunt o grămadă de microorganisme care pun în pericol viața celor cu imunitatea slabă.
Există tratament pentru această boală, dar trebui să stabilim un diagnostic repede, în primele zile. Dacă apar astfel de cazuri trebuie să știm să le identificam si să le tratăm, dar să speram că nu va fi cazul. Ciuperca neagră duce la deces într-un procent de minim 50%. Apare în contextul infecției cu SARS-COV-2 pentru că scade sistemul imunitar și pacienții primesc diverse terapii care duc și mai mult la o prăbușire a sistemului imunitar și creste riscul de contractare a altor infecții”, a mai precizat medicul la B1 Tv.