Medicii Spitalului de Urgenţă speră ”la o minune” pentru ca Maria Gavril să supravieţuiască accidentului!
“Din păcate, nu suntem în momentul în care să putem spune lucruri care să creeze altă stare sufletească legată de acest eveniment, pentru că fetiţa de 10 ani continuă să trăiască ajutată de aparate şi de medicamentele care susţin cordul, dar începând de ieri dă semne de neputinţă în această luptă, s-a bradicardizat, lucru care, probabil, se va agrava în cursul zilei de astăzi”, a spus dr. Ganea Motan, directorul medical al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
În privinţa mamei, în vârstă de 35 de ani, ea a afirmat că medicii se abţin în a formula un „prognostic mai sigur”, deoarece, pe lângă leziunile interne extrem de grave şi a celor ortopedice, Maria Gavril a suferit şi un traumatism cranio-cerebral sever.
“Aşteptăm o minune care să fie adusă de statusul pacientei – vârsta de 35 de ani, un regim de viaţă sănătos, a născut natural toţi cei patru copii, nu are antecedente patologice, la care sigur că aşteptăm ca cineva din Univers să canalizeze energia de care are nevoie pentru a supravieţui şi a fi alături de cei doi copii rămaşi în viaţă. Spun doi, pentru că, din nefericire, pentru fetiţa de zece ani nu există nici o şansă de vindecare”, a afirmat directorul medical al spitalului.
O umbră de optimism în această tragedie care a distrus viaţa atâtor familii a fost adusă de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Mihai Ardeleanu, care a declarat că medicii din secţia Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) au sesizat la mama copiilor un „uşor reviriment”.
“Cei de la Reanimare au remarcat la mamă un uşor reviriment, ei au chiar impresia că a reuşit să recâştige din reflexele primare, astfel încât poate că totuşi tinereţea şi vigoarea organismului ei îşi spun cuvântul. Reanimatorii au impresia că ea deja aude ceea ce se vorbeşte în camera în care se află, astfel încât şi discuţiile care se desfăşoară acolo trebuie gestionate, ca să nu facem o traumă psihică mai mare sau mai devreme. Aici ar fi se pare o uşoară notă optimistă”, a spus dr. Ardeleanu.
Amintim că un grav accident de circulaţie s-a produs sâmbătă (14 octombrie 2017) pe raza comunei Cornu Luncii. Nu mai puţin de cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Preotul Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa a decedat la spital. De asemenea, şoferul ce a produs accidentul a fost declarat şi el mort. Preotul din localitatea Lămăşeni, comuna Rădăşeni, se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.