Medicii militari au părăsit ”Spitalul morții”. ”În astfel de momente, condiții de război…”
Spitalul Județean de Urgență Suceava nu mai are conducere medical militară! Conducearea a fost predate unei echipe civile. Ministerul Apărării informează că spitalul poate îngriji pacienţii bolnavi de COVID-19 şi poate asigura rezolvarea unora dintre urgenţele medico-chirurgicale pentru cei neinfectaţi cu acest virus. (CITEȘTE ȘI: DUPĂ O LUNĂ DE SPITALIZARE, UN MEDIC DIN SUCEAVA A ÎNVINS CORONAVIRUSUL: ”AM AVUT CINCI TESTE POZITIVE”)
„Civilii şi militarii au luptat umăr la umăr cu un inamic nevăzut, dar redutabil. În astfel de momente, în condiţii, practic, de război se consolidează echipe. Doar împreună vom ieşi mai puternici din această luptă cu COVID-19”, a precizat ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit stiripesurse.ro.
„Una dintre cele mai mari victorii pe care le-am înregistrat a fost faptul că, în ultima lună, au fost asistate 47 de naşteri în condiţii normale sau de urgenţă, atât pentru gravide covid cât şi non-covid”, a precizat colonelul medic Daniel Derioiu.
Echipa militară a preluat spitalul pe 2 aprilie
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, a spus că misiunea la Suceava a fost îndeplinită, „deşi aici este încă focar de coronavirus”. El a precizat că, la început, situaţia a fost foarte grea, dar că, treptat, „lumea a înţeles ce trebuie să facă şi acum spitalul funcţionează la 55-60 la sută din capacitate”.
În spitalul de la , Suceava, denumit ”Spitalul Morții”, sunt internaţi 507 pacienţi infectaţi şi alţi 605 non-COVID-19. La secţia ATI, care are deja 42 de ventilatoare, mai sunt doar şapte bolnavi asistaţi.
La preluarea conducerii unităţii medicale, pe 2 aprilie, doar 10-15% din personalul medical al spitalului era apt de muncă, restul fiind bolnav de COVID-19 sau se afla în carantină.