Medicii au dat verdictul! Care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumi iarna
Chiar dacă zăpada nu și-a făcut încă apariția, temperaturile scăzute ne duc în acest moment cu gândul că ne află în plină iarnă, motiv pentru care este important să știm ce alimente să consumăm. Imunitatea organismului poate fi afectată în cazul în care nu reușim să oferim rezerve nelimitate de vitamine și minerale.
Așa cum vara există o listă strictă cu alimente pe care nu ar trebui să le consumați, deoarece pot crea mari probleme și în anotimpul rece regula se aplică. Cu alte cuvinte, specialiștii au creat o listă de alimente pe care e indicat să le eviți dacă îți dorești să nu ai probleme de sănătate.
VEZI ȘI: Top 5 alimente care ard grăsimile. Ce să mănânci ca să slăbești sănătos
Ce alimente ar trebui să nu consumi iarna
Fiecare aliment poate fi consumat într-o anumită perioadă a anului, motiv pentru care specialiștii au tras un semnal de alarmă cu privire la mâncatul necontrolat. Astfel, a ieșit la iveală faptul că organismul poate fi privat de substanțe nutritive de care ar avea nevoie în mod normal iarna. Iată ce nu ar trebui să mănânci în această perioadă.
NU RATA: Ce alimente trebuie să mănânci ca să te ferești de gripă. Ce să consumi ca să scapi de boală
- Sparanghel – este consumat în special în sezonul cald, când poate fi un aliment de bază ce susține o nevoie a organismului. Legumele verzi sunt specifice primăverii, mai ales în momentul în care sunt folosite pentru salate;
- Ardei iute – cu siguranță mâncărurile picante nu ar trebui încercate în această perioadă, mai ales dacă aveți un sistem imunitar scăzut. Nu veți face decât să îi dați stomacului mai mult de muncă. Ghimbirul este o soluție mult mai bună, fiind ideal pentru ceaiuri cu lămâie;
- Piersică – În această perioadă nu există piersici românești, motiv pentru care cele pe care le găsești adesea în magazine sunt importate din diferite țări. Pesticidele folosite sunt dăunătoare, motiv pentru care ar trebui să le eviți;
- Căpșuni – Ultimul aliment din lista noastră este reprezentat de căpșuni. Precum în cazul piersicilor, acestea nu cresc iarna în România, motiv pentru care nu vei reuși să te bucuri de adevărata lor savoare.