Medicamentul-minune împotriva COVID-19, lăudat de OMS: ”Este primul tratament ce reduce mortalitatea”
Un medicament-minune, descoperit de cercetători împotriva COVID-19, a fost lăudat de OMS. Se pare că ar fi primul tratament care reduce mortalitatea în cazul pacienților infectați cu coronavirus.
Directorul OMS i-a felicitat pe cercetătorii care au reușit să demonstreze efectele benefice ale administrării dexametazonei pacienților infectați cu coronavirus.
Trebuie, însă, subliniat faptul că tratamentul a dat roade, până în momentul de față, doar în cazul pacienților cu forme grave de COVID-19, nu și în celor cu forme ușoare. (CITEȘTE ȘI: ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE NOILE REGULI CARE VOR APĂREA ÎN ȘCOLI, DIN TOAMNĂ: „VOR SĂ BAGE FRICA ÎN COPII”)
”Este primul tratament ce reduce mortalitatea în pacienţii cu COVID-19 care sunt dependenţi de oxigen sau ventilare.
Sunt ştiri extraordinare şi felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford şi spitalele, dar şi pe pacienţii din Marea Britanie care au contribuit la această noutate ştiinţifică ce va salva numeroase vieţi”, a spus directorul general al OMS, medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Coronavirus România, 17 iunie
Încă 14 decese au survenit în ultimele 24 de ore, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Iar numărul total al infectărior cu virusul COVID-19 este de 22.760. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate.
Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică: Până astăzi, 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. (VEZI ȘI: ALERTA VINE DE LA OMS: A APĂRUT ÎNCĂ UN VIRUS UCIGAȘ! SUTE DE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU CONSUMAT ANUMITE ALIMENTE)
În intervalul 16.06.2020 (10:00) – 17.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Cluj, Galați, Ilfov, Mehedinți, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea. Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.