Încă nu s-a inventat medicamentul minune care poate vindeca cea mai nemiloasă boală din lume, însă există o substanță care poate ajuta la prevenirea apariției cancerului. Medicamentul costă 30 de bani și se găsește la farmacie. Iată despre ce este vorba!
Potrivit statisticilor din 2020, aproape 19,3 milioane de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer. În topul cancerelor, se află cel de sân, cu 2,26 milioane de cazuri, urmat de cel de plămâni, cu 2,2 milioane și cel de colon cu 1,9 milioane de persoane.
Vezi și: DISPARE UNUL DINTRE CELE MAI MARI LANȚURI DE FARMACII DIN ROMÂNIA. ULTIMELE LOCAȚII SE ÎNCHID CURÂND
Printre factorii de risc care pot influneța apariția cancerului se numără obozitatea, consumul de alcool, aumite afecțiuni și expunerea la ultaviolete.
Medicii americani Michael. F Roise și Mehmet C. Oz recomandă o substanță simplă care poate avea efecte benefice în prevenirea apariției cancerului. Este vorba despre acetilsalicilic, adică aspirină.
În volumul ”Tu rămăi tânăr! Ghid de funcționare pentru o viață de calitate”, ei susțin că administrarea a 162 mg de aspirină pe zi poate reduce cu 40% riscul apariției de cancer de colon, esofag, prostată, ovar și sân.
Aspirina poate fi benefică și pentru prevenirea apariției cancerului de stomac și gât. Principalul aspect al aspirinei este efectul său antiinflamator.
ATENȚIE! Pentru că aspirina poate avea și efecte adverse, aceștia recomandă ca, înainte de administarea pe termen lung, să se solidice sfatul medicului.
Alternativă pentru cei care nu pot consuma aspirină, sunt alimentele cu rol antiinflamator, inflamația din corp fiind un semn de alarmă pentru multe viitoare afecțiuni.
Alimente cu potențial antiinflamator: fructe de pădure, pește gras de captură, brocoli, avocado, ceai verde, ardei roșu, struguri, turmericul, ciocolata neagră, ulei de măsline și roșiile.
Un alt mod important prin care se poate reduce apariția cancerului este adoptarea unui stil de viață sănătos, o dietă bogată în legume, fructe și cereale integrale, dar și gestionarea stresului și vizitele periodice la medic.
Sursa foto: Pixabay.ro