Astrologul Cristina Demetrescu: ”Începe o eră în care vom muri și vom renaște”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Medic supraviețuitor al tragediei din Apuseni, dezvăluiri uluitoare! ”E o poveste care nu s-a spus!”

Medic supraviețuitor al tragediei din Apuseni, dezvăluiri uluitoare! ”E o poveste care nu s-a spus!”

De: Claudia Voicu 22/10/2024 | 18:52

Tragedia din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, a ținut o țară întreagă cu sufletul la gură. Supraviețuitorii au fost găsiți după cinci ore de la accidentul aviatic. La zece ani de atunci, medicul Sorin Ianceu, care a văzut moartea cu ochii în acea zi geroasă de iarnă, face dezvăluiri în premieră. Cei cinci supraviețuitori au fost la un pas să fie sfâșiați de lupi. CANCAN.RO are detalii despre motivul care l-a împins pe doctorul Ianceu să se întoarcă la locul tragediei și talismanul pe care-l poartă zi de zi după cele întâmplate.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion care efectua o cursă umanitară a aterizat forțat într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la o altitudine de circa 1.600 m, lângă satul Petreasa, din comuna Horea. Avionul transporta de la București la Oradea o echipă medicală care urma să preleveze ficatul de la un donator. La bord se aflau patru medici: Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul „Sf. Maria“ şi Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, studenta la Medicină Aura Ion şi doi membri ai echipajului de zbor, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

După impact, căruia i-au supravieţuit toţi cei de la bord, au urmat momente dramatice. Medicul Radu Zamfir povestea la acea vreme că pilotul Adrian Iovan i-a cerut să îl salveze, fiind prins între fiarele avionului.

„Am încercat să-l descarcerez, nu am reuşit. Ulterior, a devenit incon­ştient“, spunea medicul Zamfir.

Studenta Aura Ion și-a pierdut și ea viața, cauza decesului fiind hipotermia. Supraviețuitorii au fost găsiți de trei localnici din comuna Horea, după cinci ore de căutări, la care au participat sute de persoane, inclusiv pompieri, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti și angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni.

Și-a tatuat peste cicatricea de la picior ora prăbușirii avionului

La zece ani de la tragedie, unul dintre cei care au supraviețuit miraculos accidentului, medicul chirurg Sorin Ianceu, a făcut dezvăluiri în premieră despre acea zi cumplită. Cei cinci supraviețuitori au scăpat ca prin minune să să fie sfâșiați de animalele sălbatice. A doua zi, la locul tragediei s-au găsit urme de lupi.

”În noaptea următoare după accident, cum rămăseseră urme de sânge, au venit lupii. Pe 20 ianuarie, am căzut noi, iar pe 22 ianuarie dimineața, era plin de urme de lupi. Este o poveste care nu s-a spus”, a mărturisit, pentru CANCAN.RO, medicul Sorin Ianceu.

Acesta și-a tatuat un lup pe piciorul pe care era să îl piardă în urma rănilor suferite. Cum cicatricea era prea mare, desenul a fost completat cu un crucifix, o busolă și un ceas care indică ora prăbușirii avionului: 3.52 PM.

Medicul Sorin Ianceu și-a tatuat pe piciorul pe care era să îl piardă un ceas care indică ora prăbușirii avionului

După cele întâmplate, doctorul Ianceu și-a găsit refugiul în munca la spital, care a fost și cea mai bună terapie. Acesta merge și în ziua de azi în zona unde a avut loc accidentul, ca să aprindă o lumânare pentru sufletele celor care au pierit aici.

De câțiva ani ani, doctorul Ianceu poartă zi de zi la el puțin pământ de la locul tragediei. Pământul a fost încorporat într-un ”talisman” special, care să-i amintească în fiecare clipă de miracolul supraviețuirii sale.

CITEȘTE ȘI: Romanița Iovan se reculege în Apuseni, unde a murit soțul ei: ”Nimeni din avionul acela nu a venit la el!” Dezvăluiri cutremurătoare, la 10 ani de la tragedie!

”Eu sunt pasionat de ceasuri și mi-am dorit un ceas special. L-am contactat acum câțiva ani pe designerul de ceasuri Augustin Matei și i-am trimis o fotografie cu tatuajul de pe picior. I-am spus că mi-aș mi-aș dori un ceas pornind de la acest tatuaj. Atunci el mi-a sugerat să trimită pe cineva să îi aducă pământ de la locul în care s-a prăbușit avionul, ca să-l încorporeze în ceas. I-am spus că mă duc să iau pământ de acolo eu, cu mânuța mea. După o gardă, am plecat la Horea să iau pământ și l-a încorporat în cadranul ceasului”, ne-a mai spus medicul Sorin Ianceu.

Designerul Augustin Matei a încorporat în ceasul personalizat pământ de la locul tragediei

”A fost unul dintre puținele momente mi-au tremurat mâinile”

Momentul în care ceasul a fost gata a fost unul extrem de emoționant. Medicul Ianceu a mers personal să-l ridice de la atelierul designerului Augustin Matei.

”De obicei, el trimite ceasurile prin poștă, dar i-am zis că vin eu să îl iau, pentru că ceasul respectiv are însemnătatea lui aparte. Eram curios cum cineva reușește ca într-un cadran de 4 cm să cuprindă emoția unui eveniment de acest gen, au fost sentimente amestecate. Îmi făceam gânduri cum o să arate, ca un copil mic. Era și în apropiere de Crăciun. Chirurgii plâng destul de greu, dar mi s-au umezit ochii, a fost unul dintre puținele momente mi-au tremurat mâinile de emoție”, a încheiat medicul Ianceu.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în cazul morții lui Adrian Iovan. Dezvăluirea făcută de Romanița, abia după 10 ani

Zona în care s-a prăbușit avionul a devenit loc de pelerinaj și atracție turistică. Drumul de acces pe muntele Petreasa a fost asfaltat, iar în apropierea pădurii unde a avut loc accidentul s-a făcut un mic sat de vacanță.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Dieta MINUNE a Monicăi Anghel. Alimentele la care a renunțat total pentru a da jos 40 de kg! „Aproape în fiecare zi mănânc...”
Dieta MINUNE a Monicăi Anghel. Alimentele la care a renunțat total pentru a da jos...
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Raluca Pastramă îl acuză pe Pepe după apariția în emisiunea lui Dan Capatos! „Ăsta este Pepe, un om lipsit de scrupule!
Raluca Pastramă îl acuză pe Pepe după apariția în emisiunea lui Dan Capatos! „Ăsta este...
Yamato Zaharia face și el film cu Ema Karter! Anunțul momentului, lovitură sub centură pentru Ovidiu Neveu: „Să vină să învețe și el cum se face” | EXCLUSIV
Yamato Zaharia face și el film cu Ema Karter! Anunțul momentului, lovitură sub centură pentru...
Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima
Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care...
Simion confirmă că le-a cerut 60.000 de euro candidaţilor AUR la parlamentare: „Aşa este conceput sistemul electoral din România”
Simion confirmă că le-a cerut 60.000 de euro candidaţilor AUR la parlamentare: „Aşa este conceput...
Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată cel mai recent sondaj pentru Casa Albă
Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată cel mai recent sondaj pentru Casa Albă
Este legal să depășești pe linia continuă dacă nu vine nicio mașină din sens opus?
Este legal să depășești pe linia continuă dacă nu vine nicio mașină din sens opus?
Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi
Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi
Adevărul despre accidentul de parapantă de la Brașov: Cum a murit, de fapt, Vali Cîrlan
Adevărul despre accidentul de parapantă de la Brașov: Cum a murit, de fapt, Vali Cîrlan
Ce momente din viață și-ar dori Betty Salam să șteargă din minte. „Când era mic, îi spuneam că mama este plecată în vacanță și că se va întoarce”
Ce momente din viață și-ar dori Betty Salam să șteargă din minte. „Când era mic,...
Cineva a vrut să-i facă rău Denisei Răducu?! Ce ar fi descoperit artista cu puțin timp înainte să moară: „Acea substanță nu avea ce să caute în corpul ei”. Totul a ieșit la iveală abia acum: „Sunt multe secrete în familia noastră”
Cineva a vrut să-i facă rău Denisei Răducu?! Ce ar fi descoperit artista cu puțin...
"Să nu nască, n-avem incubatoare!" Maria Rohnean, despre momentul în care a adus pe lume...
BANCUL ZILEI. Bubulina, văzând privirile lacome pe care preotul le aruncă spre decolteul ei, spune:  Vă place...
BANCUL ZILEI. Bubulina, văzând privirile lacome pe care preotul le aruncă spre decolteul ei, spune:...
Top 7 produse Parkside din oferta Kaufland de toamnă. Scule must-have!
Top 7 produse Parkside din oferta Kaufland de toamnă. Scule must-have!
Leacul SUPREM pentru mahmureală! Este GRATUIT și eficient
Leacul SUPREM pentru mahmureală! Este GRATUIT și eficient
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu...
Zodiile care pot da lovitura vieții până pe 28 octombrie. Astrele se aliniază la fix în favoarea lor
Zodiile care pot da lovitura vieții până pe 28 octombrie. Astrele se aliniază la fix...
De ce trebuie să pui un castron cu sare la fereastră de acum și până la începutul primăverii. Te va ajuta să scapi de cea mai enervantă problemă din timpul sezonului rece
De ce trebuie să pui un castron cu sare la fereastră de acum și până...
S-a dat ordin la graniță. Șoferii care au interzis în Ungaria. Se aplică miercuri, 23 octombrie
S-a dat ordin la graniță. Șoferii care au interzis în Ungaria. Se aplică miercuri, 23...
Anamaria Prodan, OPERATĂ de urgență. Medicul nu i-a mai dat drumul acasă și a băgat-o direct în sala de operație!
Anamaria Prodan, OPERATĂ de urgență. Medicul nu i-a mai dat drumul acasă și a băgat-o...
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Un lider PNL anunţă o „mega-taxă” care vizează 650.000 de deţinători de aparate de marcat în România
Un lider PNL anunţă o „mega-taxă” care vizează 650.000 de deţinători de aparate de marcat...
A murit marele actor. Toți românii l-au iubit enorm. Drum lin, maestre!
A murit marele actor. Toți românii l-au iubit enorm. Drum lin, maestre!
Un cunoscut actor român, acuzat că și-ar fi snopit în bătaie soția. Scene incredibile
Un cunoscut actor român, acuzat că și-ar fi snopit în bătaie soția. Scene incredibile
Cine este și cu ce se ocupă Ortensia Iliev de la MasterChef. Cum arăta acum 20 de ani fosta Regină a frumuseții a României
Cine este și cu ce se ocupă Ortensia Iliev de la MasterChef. Cum arăta acum...
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru un tânăr imobilizat în scaunul cu rotile: Nu te plac, dar m-ai câştigat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru un tânăr imobilizat în scaunul...
Ce a transmis Vlad Gherman după ce nu a mai intrat la Un Show Păcătos. Actorul nu a mai putut apărea în emisia live
Ce a transmis Vlad Gherman după ce nu a mai intrat la Un Show Păcătos....
Cum a reacționat Dana Budeanu după ce a aflat că fosta ei soacră, Delia Budeanu, a murit
Cum a reacționat Dana Budeanu după ce a aflat că fosta ei soacră, Delia Budeanu,...
Lucrul care nu te costă nimic și îmbunătățește memoria și concentrarea. Medicul Vlad Ciurea îl recomandă: “Menține creierul în formă optimă”
Lucrul care nu te costă nimic și îmbunătățește memoria și concentrarea. Medicul Vlad Ciurea îl...
Cu ce să cureți vasul de toaletă ca să scapi de calcar și murdărie. Două produse simple, ieftine, de la orice supermarket vor rezolva problema
Cu ce să cureți vasul de toaletă ca să scapi de calcar și murdărie. Două...
Răsturnare de situație în cazul morții Denisei Răducu. Abia acum s-a aflat: „Acea substanță nu avea ce să caute în corpul ei”
Răsturnare de situație în cazul morții Denisei Răducu. Abia acum s-a aflat: „Acea substanță nu...
×