Reprezentanții Facebook au luat o decizie care va afecta utilizatorii platformei de socializare. Potrivit informațiilor, cei care au conturi pe rețeaua de socializare vor avea introdusă, în mod obligatoriu, autentificarea în doi pași. Conturile care reprezintă un risc înalt să fie atacate de hackeri vor fi securizate.
Reprezentanții Facebook au extins programul Facebook Protect pentru ca utilizatorii care au conturi cu un risc înalt a fi preluate de hackeri să fie securizate și protejate. De asemenea, se iau în considerare, mai cu seamă, și conturile unor juranliști, politicieni și activiști. Anul trecut, extinderea programului a fost lansată în SUA, iar peste 1.5 milioane de conturi din 50 de țări vor folosi autentificarea în doi pași.
Autentificarea în doi pași este utilă pentru conturile de socializare, deoarece reprezintă o securitate și o protejare a datelor mai puternică. Utilizatorii introduc numele de utilizator, parola, dar și un cod pe care îl primesc pe telefon, din partea aplicației. Conturile care fac parte din acest program și care nu au activată funcția respectivă riscă să nu mai poată fi accesate.
Pe Facebook, la secțiunea ”Cum să păstrezi siguranța contului”, utilizatorul are ocazia să înțeleagă ce înseamnă, de fapt, autentificarea cu doi factori.
Facebook, Instagram și Messenger au picat, din nou, la începutul lunii noiembrie. Mulți utilizatori au întâmpinat probleme cu aplicațiile repective. Problema vine după ce, în urmă cu două luni, timp de aproape șase ore, miliarde de utilizator au fost afectați de o asemenea problemă.
Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură, nu au mai mers la nivel mondial de la ora 18.00 aproximativ, ora României, în luna octombrie. Acţiunile companiei, listată la bursa de la New York, au fost în scădere cu 5,8%. Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).
Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior. Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.
Sursă foto: Pixabay