Mașinile care vor fi interzise din 2035. UE a îngenunchiat CEO-ul unui mare gigant auto
Decizie pentru mașinile pe benzină și motorină! Se va da interzis în Uniunea Europeană, iar CEO-ul unui gigant auto a fost îngenuncheat. Este vorba despre șeful BMW, Oliver Zipse, care a lansat un apel către UE, solicitând renunțarea la planurile de interzicere a motoarelor cu combustie internă, prevăzute să intre în vigoare în 2035, scrie Capital.ro. Acesta are anumite preocupări legate de impactul noilor reglementările, care ar urma să intre în vigoare în a doua jumătate a deceniului viitor, asupra industriei auto și economiei europene.
Liderul BMW, Oliver Zipse, trage un semnal de alarmă și avertizează Uniunea Europeană cu privire la interzicerea planificată a motoarelor cu combustie internă, măsura fiind programată să intre în vigoare în 2035. CEO-ul BMW cere să se renunțe la această măsură impusă de UE.
El și-a arătat îngrijorarea referitoare la impactul acestor reglementări asupra industriei auto, legea fiind aprobată de liderii UE în anul 2023 și arată interzice vânzarea de autoturisme noi pe benzină, motorină și hibride, începând din 2035. Germania este țara care a obținut o excepție pentru autoturismele care folosesc combustibili sintetici, care nu emit dioxid de carbon, scrie Motor1.com
Ce spune liderul BMW despre legea dată de UE
BMW se numără printre companiile care cer anularea acestei măsuri impuse de UE. Firma și-a arătat opoziția față de decizia Uniunii Europene a pune stop circulației motoarelor cu combustie internă începând cu 2035. Oliver Zipse a vorbit la Salonul Auto de la Paris că este interesat de viabilitatea producătorilor auto dacă interdicția rămâne în vigoare, potrivit Reuters.
„O modificare a țintei de a vinde doar mașini electrice pentru 2035, ca parte a unui pachet cuprinzător de reducere a CO2, ar permite producătorilor europeni să se bazeze mai puțin pe China pentru baterii”, a ținut să spună Zipse, la Salonul Auto de la Paris.
CEO-ul BMW a adăugat: „Pentru a menține cursul de succes, o cale strict agnostică de tehnologie în cadrul politicii este esențială”.
De ce ar fi importantă schimbarea strategiei Uniunii Europene (VEZI AICI)