Ambulanţele din Dolj sunt atât de vechi, încât se defectează, frecvent, în drum către intervenţii. S-a întâmplat şi luni, în Craiova. Echipajul de pe ambulanţă a fost fotografiat în timp ce împingea o salvare care s-a defectat chiar în centrul oraşului. 75 la sută din maşinile aflate în parcul auto al Serviciului de Ambulanţă sunt foarte vechi şi ar trebui casate.
Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Dolj ar putea rămâne fără maşini dacă cele propuse pentru casare ar fi scoase din circulaţie. Multe dintre ele au început să cedeze şi îi lasă pe şoferi chiar în drum către intervenţii.
Mihai Strugariu este unul dintre şoferii de la ambulanţă care lucrează aici de mai bine de 15 ani. Cam atât are şi maşina pe care o conduce. (VEZI ȘI: LOVITĂ PE TRECEREA DE PIETONI, O FEMEIE DIN FILIAŞI A MURIT DUPĂ CE A FOST DUSĂ LA SPITAL CU DUBA)
“- Eu am fost unul din norocoşii căruia nu i s-a întâmplat, dar au fost colegi de-ai mei care… E un fier care merge şi pe autostradă şi pe câmpuri şi pe unde este nevoie, unde sunt cazuri ne deplasăm în orice loc, în orice moment.
– Există riscul să vă lase oricand?
– Da, riscuri sunt, mă gândesc că sunt şi la maşinile noi, dar la cele uzate în regim de urgenţă…”, spune şoferul.
Conducerea instituţiei spune că din cele 57 de ambulanţe, 75 la sută sunt deja pe lista de maşini care ar trebui casate, dar dacă ar renunţa la ele nu ar mai avea cu ce să meargă la solicitări. Managerul unităţii speră ca, în decembrie, să primească ambulanţe noi.
„Avem în funcţiune chiar două ambulanţe care au peste un milion de kilometri la bord. Ce înseamnă asta pentru maşini? Asta înseamnă că aproximativ 75 la sută dintre maşini îndeplinesc normele de casare şi ar trebui să fie înlocuite”, spune Cristian Gângioveanu, manager al Serviciului de Ambulanță Dolj, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.
Serviciul de Ambulanță Dolj are 340 de angajați.