Scene demne de cele mai degradante imaginații au avut loc în deșertul din Emiratele Arabe Unite. Aproximativ 150 de pisici au fost abandonate în soare, fără apă sau mâncare. O parte din feline au fost găsite îngropate în nisip, iar altele în pagul morții. Oficialii oferă recompensă pentru cei care pot aduce informații pentru găsirea vinovatului.
Cele 150 de suflete au fost lăsate să moară în chinuri. Fără apă, mâncare și în căldură, felinele nu ar fi avut nicio șansă la viață. Vineri, 6 octombrie 2023, organizația pentru drepturile animalelor PETA a făcut public actul de cruzime. Activiștii de mediu au reușit să salveze o parte dintre pisici, însă multe dintre ele au fost găsite fără viață. Fenomenul a atras critici din partea organizațiilor internaționale pentru drepturile animalelor și a provocat o anchetă guvernamentală.
Jason Baker, vicepreședintele organizației pentru drepturile animalelor PETA, acuză acest act de cruzime și susține că tragedia nu trebuie să fie ascunsă sub preș. Totodată, PETA oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru orice informație care să ducă la arestarea și condamnarea celui care a abandonat pisicile în deșert și le-a lăsat să moară de foame, sete și de căldură. Oficialul trage un semnal de alarmă în vederea stopării fenomenului de înmulțire al animalelor fără adăpost. Sterilizarea lor și adoptarea lor din adăposturi fiind primii pași în prevenirea apariției unui astfel de masacru.
Potrivit presei străine, se pare că pisicile ar fi fost aduse dintr-un adăpost pentru animale din Abu Dhabi, administrat de guvern, în al Falah, o zonă rezidențială. Reprezentanții adăpostului au declarat că nu aveau habar de incident și au refuzat să ofere alte declarații. Salvatorii au numărat 50 de pisici moarte și au salvat aproximativ 100. Unele dintre feline aveau microcipuri implantate, semn că nu ar fi fost animale fără adăpost.
„PETA oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru orice informaţie care să ducă la arestarea şi condamnarea celui care a abandonat aceste pisici în deşert şi le-a lăsat să moară în mod atroce de sete, de foame şi de căldură.Acest act de cruzime nu trebuie să fie ascuns sub preş ca atâtea altele”, a declarat Jason Baker, acuzând Emiratele că sunt „rămase în urmă” în ceea ce priveşte protecţia animalelor, în pofida adoptării unei legi privind bunăstarea animalelor în 2007. Soluţia pentru fenomenul animalelor fără adăpost este „sterilizarea şi adoptarea lor din adăposturile suprasolicitate şi cu personal insuficient”, a declarat vicepreşedintele PETA Asia, Jason Baker, pentru CNN.