Mărturia unei asistente românce, vaccinată împotriva noului coronavirus: ”Nu am avut niciun efect advers”
Alina Vintilă este asistentă medicală la un spital din Western Trust, Irlanda de Nord. Atunci când a avut posibilitatea, femeia s-a vaccinat împotriva noului coronavirus la cerere.
Asistenta a decis să facă acest lucru cât mai repede posibil pentru a-și proteja, în primul rând, copilul. Potrivit Alinei Vintilă, cadrele medicale din Marea Britanie sunt deschise la ideea vaccinării.
”Este o campanie în desfășurare la spitalul la care lucrez, la nivelul Angliei și al Regatului Unit se întâmplă lucrul ăsta, și am ales eu să fiu printre cei care se vaccinează. Am sunat, pentru că există un call center special pentru asta, și m-au programat imediat, a doua zi. Sunt bolnavi COVID și da, intru în contact cu ei. Am și bolnavi COVID în secția în care lucrez. Majoritatea medicilor au vrut să se vaccineze, asistentele medicale sunt puțin mai reticente din ce am observat”, a mărturisit asistenta pentru Antena 3.
Alina Vintilă a povestit și cum a decurs întreg ”procesul”. După aproximativ un sfert de oră, asistenta a fost lăsată să plece deoarece nu a avut parte de niciun efect advers.
”Cred că la mine l-au făcut cu un ac bont. A durut.. poate că și metoda de vaccinare a fost cu încetinitorul, nu știu ce să spun. Eu când fac un vaccin îl fac repede. Dar domnișoara asistentă care mi-a făcut mie vaccinul a mers cu încetinitorul, iar după 15 minute am fost liberă să plec, pentru că nu am avut niciun efect advers. Și nici colegii mei care erau acolo”, a mai spus asistenta.
Alina Vintilă va primi a două doză în prima jumătate a lunii ianuarie. Guvernul României a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 26 decembrie va ajunge în țară prima tranșă de vaccinuri anti-COVID.
„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.
Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, se arată în comunicat.