Patronul Popasului Turistic Bucovina susține că soția sa, o femeie de 64 de ani care a murit zilele trecute la Iași, din cauza coronavirusului, s-ar fi infectat în spital. Mărioara Chetraru, din Sucevița, s-a stins acum câteva zile din cauza unor complicații provocate de COVID-19, iar familia sa acuză nereguli grave ale sistemului sanitar românesc.
Mărioara Chetraru a fost al 12-lea român din statisticile morților provocate de COVID-19. Ea a fost internată pe 11 martie, la Spitalul Județean din Suceava, la doar câteva zile după ce s-a întors în România, dintr-o excursie în Mauritius și Dubai. Pentru că se simțea rău și călătorise în străinătate, Mărioara Chetraru a fost izolată din capul locului, de cadrele medicale sucevene, alături de ceilalți suspecți de coronavirus.
În același timp, i s-a luat probe, care au fost trimise la Iași. Acele rezultate au ieșit negative, femeia nu avea COVID-19, la internare. Pentru că avea însă, în continuare, probleme de sănătate, mai exact apă la plămâni, medicii suceveni au continuat tratamentul. Atunci a început calvarul, spune soțul îndurerat. (VEZI ȘI: Situația din Italia este din ce în ce mai tragică)
“Au nenorocit-o pentru că nu au intervenit imediat, din prima zi, să facă puncție să vadă despre ce este vorba. Vreo 4-5 zile au bâjbăit, nu știau ce are. Băgau medicamentele, le schimbau, și starea ei tot spre rău evolua”, spune Constantin Chetraru.
În timpul internării, în Spitalul din Suceava a început să colcăie noul tip de coronavirus, iar Mărioara chiar a luat virusul ucigaș. Și, în plus, o bacterie intraspitalicească, pioceanic. Din acest motiv, starea sa s-a înrăutățit de la zi la zi.
Soțul ei spune că, pe lângă infecțiile luate din spital, și procedurile medicilor i-ar fi grăbit sfârșitul. (NU RATA: Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe diferite obiecte)
“I-au făcut o puncție după 3-4 zile să analizeze lichidul de la plămâni. I-au produs o hemoragie de i-a curs sângele prin coaste toată ziua de joi și următoarea zi. I-au pus niște pansament să stea peste el să oprească, ceva incredibil. Pe de altă parte, coronavirusul și bacteria îi atacau plămânul, ei tot o omorau, i-au făcut hemoragie, i-au făcut blocare de rinichi, iar când s-au hotărât să facă dializa era prea târziu”, a mai povestit bărbatul.
Pe 19 martie, pentru că se simțea tot mai rău, familia a insistat să mai fie testată o dată pentru coronavirus. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv. Aceasta este dovada, crede familia, că femeia s-a infectat în spital. Pe 21 martie, după ce a intrat în comă, Mărioara a fost transferată la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase. Pe drum, a suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind resuscitată.
Pe 24 martie, femeia s-a prăpădit. Despre moartea sa, autoritățile, depășite de situația dramatică de la Spitalul din Suceava, nu au oferit încă explicații clare.
PROFESORUL ALEXANDRU RAFILA: Ajungem în Scenariul 4, săptămâna viitoare
Fiul Mărioarei Chetraru a postat un mesaj emoționant pe Facebook în care a acuzat că incompetența autorităților și a medicilor de la Suceava a dus la moartea mamei sale. “Cred cu tărie că sursa infectării mamei au fost cadrele medicale, care, fără să vrea și fără să aibă posibilitatea de a se proteja, i-au făcut cadou virusul. Unii ar putea spune, ce mare lucru, nu e prima mamă care s-a prăpădit. Perfect de acord. Alții ar putea spune, desigur, acesta este ciclul vieții și nu scapă nimeni. Din nou de acord. NUMAI CĂ, NU AȘA. Nu alții trebuiau să decidă destinul MAMEI și al multor altora, aflați în aceeași situație”, a scris fiul femeii, chiar pe pagina de Facebook a pensiunii familiei.
De menționat că nimeni din familia nu a fost testat pozitiv cu coronavirus. (VEZI AICI: Cum era șantajată să se prostitueze o bucureșteancă purtătoare de HIV și suspectă de coronavirus)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)