Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Altceva Podcast » Marius Tecşan, ”omul-albină”, dezbate miturile despre ”aurul dulce”. Cum ne dăm seama dacă mierea este naturală sau nu

Marius Tecşan, ”omul-albină”, dezbate miturile despre ”aurul dulce”. Cum ne dăm seama dacă mierea este naturală sau nu

De: Hermina Hagianu 25/08/2024 | 20:00

Marius Tecşan are o poveste de viaţă impresionantă pe care o puteţi afla în această săptămână în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. În rândurile ce urmează am extras o mică parte a interviului în care „Omul-albină”, aşa cum este cunoscut de comunitatea impresionantă pe care o are în mediul online, ne dezvăluie cum reuşim să facem diferenţa între o miere naturală şi una contrafăcută.

A renunțat la slujba de macaragiu pentru pasiunea sa care în prezent i-a adus succesul. Marius Tecșan deține 150 de familii de albine pe care le îngrijeşte cu multă dragoste şi dăruire.

CITEŞTE ŞI: Marius Florea Vizante, dezvăluiri despre perioada studenției în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene: ”Oftam după anumite lucruri”

Cum putem recunoaște o miere naturală

De-a lungul timpului a aflat multe dintre secretele „universului” lor, iar acum le împărtăşeşte cu publicul. Unul dintre cele mai importante este desigur legat de calitatea mierii pe care o consumăm. Marius Tecșan ne învaţă la ce să fim atenţi, dar şi ce trucuri putem să folosim dacă nu vrem să ne lăsăm păcăliţi de aparenţe.

Marius Tecşan în podcastul Altceva cu Adrian Artene

Adrian Artene: Există un truc prin care să recunoaştem faptul că mierea este sănătoasă? Ne lovim de atâtea soiuri, sortimente de miere şi nu ştim niciodată dacă mâncăm o miere sănătoasă sau nu. Dacă ea este contrafăcută, este diluată… Se spune că există tot soiul de trucuri prin care mierea este „înmulţită” şi atunci ar trebui să ne ferim de lucrurile acestea.

Marius Tecşan: Ca în orice domeniu eu zic că sunt şi oameni serioşi care se respectă, îşi respectă munca, îşi respectă clienţii şi oameni care nu fac treaba asta. Eu le recomand oamenilor următoarele: în momentul în care au desfăcut un borcan de miere acesta ar fi primul pas, l-am desfăcut o să mirosim, practic este ceva normal. În momentul în care mirosim un borcan de miere care a stat mai mult, mirosul o să fie unul cumva înţepător, nu o să fie chiar un miros plăcut, o să fie un miros mai degrabă urât. Să ştiţi că aşa miroase mierea naturală. Iar dacă ne uităm deasupra unui borcan cu miere naturală, se văd urme de ceară, urme de polen, urme de propolis, practic asta este mierea naturală. Chiar şi un picioruş de albină. Asta ne poate certifica că mierea este naturală, că nu este miere procesată. Nu vreau să intru prea mult în detalii cu mierea care este contrafăcută pentru că este foarte multă pe piaţă şi eu vă recomand de fiecare dată să căutaţi apicultori de la voi din zonă şi să cumpăraţi miere naturală.

NU RATA: Augusta Petrescu Lazarov, amintiri dureroase la 15 ani de la pierderea primului soţ. În ce relaţii a rămas cu soțiile și copiii lui Valeriu Lazarov

Adrian Artene: Deci dimpotrivă dacă arată aşa este o miere curată, nu este o miere impură.

Marius Tecşan: Da, practic este polen, sunt urme de ceară, urme de propolis, de acolo avem imunitate.

Adrian Artene: Şi cum ne putem da seama dincolo de miros, dincolo de aspectul ei dacă mierea este o miere curată. Exista la un moment dat celebrul test al linguriţei cu mierea dacă se scurge sau nu se scurge.

Marius Tecşan: Sunt multe, putem face foarte multe teste, dar avem nevoie de o miere care nu a cristalizat. La fel şi testul cu bula. Este un test în care întoarcem un borcan cu miere şi trebuie să apară o bulă atunci când răsuciţi.

Adrian Artene: Dacă există această bulă este o garanţie că este o miere curată.

Marius Tecşan: Exact. Bula ne certifică faptul că este o miere naturală, este o miere de la un apicultor serios. Dar eu le-am recomandat oamenilor mereu gustul. Pentru că diferă de la sortiment la sortiment şi eu chiar cred că o să îţi dai seama care este o miere naturală pur şi simplu după ce ai gustat.

Există sau nu miere sănătoasă pe rafturile magazinelor

Adrian Artene: Există miere în comerţ care să fie miere sănătoasă? Şi aici mă refer în comerţ nu în sensul că se află la vânzare, ci mierea pe care o găsim pe rafturile din hipermarket-uri. Este o miere sănătoasă sau nu?

Marius Tecşan: Eu urmăresc foarte mult rafturile supermarket-urilor şi i-aş ruga pe oameni în momentul în care merg, să citească puţin pe etichetă. Recunosc, sunt şi supermarket-uri în care da, am văzut miere naturală, miere care a cristalizat frumos. În momentul în care a trecut o perioadă mai lungă de timp de când a cristalizat la miere o să apară pecingine sau înflorirea mierii. Acest lucru ne certifică iar faptul că este o miere naturală. În schimb, pe foarte multe etichete ale borcanelor de miere din România o să vedem amestec din multe, multe ţări. Miere venită din afara ţării care este amestecată cu ceva miere din România. Legea nu reglementează câtă miere din România, cu câtă miere de afară…

La mierea naturală apare pecingine sau înflorirea mierii

Adrian Artene: Practic noi ce ar trebui să ştim, aşa ca un abecedar, în momentul în care luăm o miere de pe raft de la un supermarket, ce ar trebui să urmărim pe acea etichetă?

Marius Tecşan: Eu le recomand oamenilor să încerce să evite mierea pe care scrie amestec de miere din UE, non-UE, pentru că sunt multe sortimente din multe ţări, dar eu vă recomand să căutaţi o miere pe care să scrie „produs în România”.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagram, TikTok, dar și pe canalul de WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și citeste mai mult
Parteneri
Alimentul care o ajută Teodora Stoica să nu aibă crampe musculare: „Am citit și am pus în practică”
Alimentul care o ajută Teodora Stoica să nu aibă crampe musculare: „Am citit și am...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Drama tatălui Denisei Răducu. A rămas fără bani, dar refuză să-i ceară ajutorul fiicei din Spania: „Nu vreau să fiu o povară, mai bine mănânc mămăligă cu ceai”
Drama tatălui Denisei Răducu. A rămas fără bani, dar refuză să-i ceară ajutorul fiicei din...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a vizionat seriale interzise. Cum arată un jurnal comunis
VIDEO Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a...
Puțini șoferi mai știu ce înseamnă acest semn de circulație. Amenda pentru încălcarea lui
Puțini șoferi mai știu ce înseamnă acest semn de circulație. Amenda pentru încălcarea lui
Sfârșit tragic pentru o fostă finalistă la Miss! Aceasta a fost ucisă cu bestialitate de propriul soț. Metoda uluitoare prin care bărbatul a încercat să-și ascundă urmele
Sfârșit tragic pentru o fostă finalistă la Miss! Aceasta a fost ucisă cu bestialitate de...
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică...
Oana Lis vorbește despre dificultățile pe care le întâmpină atunci când iese cu Viorel Lis pe stradă: „Îi e jenă să iasă în scaun cu rotile. Viorel era pe jos și nu m-au ajutat să îl ridic.”
Oana Lis vorbește despre dificultățile pe care le întâmpină atunci când iese cu Viorel Lis...
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Vremea 16 septembrie - 14 octombrie 2024. Val de aer rece în toată ţara; apar primele ninsori la munte
Vremea 16 septembrie - 14 octombrie 2024. Val de aer rece în toată ţara; apar...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Povestea de dragoste secretă dintre Sore și Mihai Bendeac. Actorul a suferit enorm când s-au despărțit: „Mi-am pierdut încrederea în femei”
Povestea de dragoste secretă dintre Sore și Mihai Bendeac. Actorul a suferit enorm când s-au...
Drumul de vis aflat într-o zonă montană superbă care va face legătura între două județe ale României. Șoseaua va străbate peisaje de poveste
Drumul de vis aflat într-o zonă montană superbă care va face legătura între două județe...
Pomul pe care nu e bine să-l plantezi niciodată lângă casă. Mulți nu știu că poate afecta fundația
Pomul pe care nu e bine să-l plantezi niciodată lângă casă. Mulți nu știu că...
S-a stins marele actor! Toți l-am iubit și l-am urmărit la TV
S-a stins marele actor! Toți l-am iubit și l-am urmărit la TV
Este doliu uriaş în politică. Fostul preşedinte a murit în urmă cu puţin timp
Este doliu uriaş în politică. Fostul preşedinte a murit în urmă cu puţin timp
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Ungaria cere rambursarea sumelor plătite pentru protejarea frontierelor externe ale UE
Ungaria cere rambursarea sumelor plătite pentru protejarea frontierelor externe ale UE
Anunț pentru românii care au număr la casă. E OBLIGATORIU
Anunț pentru românii care au număr la casă. E OBLIGATORIU
Plafonările de prețuri, ilegale! Ce urmează pentru România
Plafonările de prețuri, ilegale! Ce urmează pentru România
Am aflat cine este milionarul care a împrumutat statul cu 68 de milioane de euro. Omul de afaceri deține o celebră rețea locală de magazine
Am aflat cine este milionarul care a împrumutat statul cu 68 de milioane de euro....
Ion Ţiriac i-a salvat viaţa copilului unui nume mare din România! Gestul uriaş al miliardarului român
Ion Ţiriac i-a salvat viaţa copilului unui nume mare din România! Gestul uriaş al miliardarului...
A plătit 3000 de euro pentru o vacanță de coșmar. Românul a găsit la cazare gândaci, păianjeni și lenjerie murdară
A plătit 3000 de euro pentru o vacanță de coșmar. Românul a găsit la cazare...
Adevărul despre femeia misterioasă cu care a fost văzut Dan Bălan pe străzile din Budapesta: ”Ar fi vedetă de filme pentru adulți”
Adevărul despre femeia misterioasă cu care a fost văzut Dan Bălan pe străzile din Budapesta:...
Este cea mai bogată țară din Europa și caută muncitori. Salariul mediu pleacă de la 6.118 euro pe lună
Este cea mai bogată țară din Europa și caută muncitori. Salariul mediu pleacă de la...
Viralul lunii pe internet. Ce este, de fapt, metoda românească de a face plinul la mașină
Viralul lunii pe internet. Ce este, de fapt, metoda românească de a face plinul la...
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului, dar mama lor nu a participat. De ce a lipsit Doina Vadim
Fiicele lui Corneliu Vadim Tudor au făcut parastas la 9 ani de la moartea politicianului,...
×