Marius Mitran, supranumit „Maestrul” pentru cunoștințele în materie de fotbal de sport, a acceptat invitația moderatoarei Ana-Maria Păunescu de a se destăinui la „Ai vreme să vorbim?”, singurul podcast de muzică folk și poezie. Ediția va fi difuzată vineri, în data de 20 septembrie 2024, de la ora 17, numai pe canalul de YouTube Gândul și pe pagina de Facebook Gândul.
Marius Mitran are o carieră de peste 30 de ani în presă, lucrând la unele dintre cele mai mari redacții de sport. Dincolo de cunoștințele vaste în acest domeniu, jurnalistul are înclinație și către poezie. A discutat despre acest aspect în cadrul podcastului „Ai vreme să vorbim?”.
Vineri, 20 septembrie 2024, la ora 17, va apărea o nouă ediție a singurului podcast de muzică folk și poezie – „Ai vreme să vorbim?”. De această dată, moderatoarea Ana-Maria Păunescu îl va avea invitat pe Marius Mitran.
Jurnalistul a debutat în presă în anul 1992, la ziarul Ora. Apoi, a trecut pe la cele mai mari redacții de sport din România, având mii de ore de emisiuni TV, articole, analize și editoriale de mare impact.
Ei bine, în cadrul podcast-ului „Ai vreme să vorbim?”, Marius Mitran a abordat mai multe subiecte interesante. Puțini știu, probabil, că „Maestrul”, atât de priceput la tot ceea ce înseamnă fotbal, istorie a sportului și amănunte care țin încă sus marile noastre echipe și idealuri, ar putea fi atât de apropiat de fenomenul simplu și atât de puțin înțeles al poeziei.
„Vă invit la o întâlnire în care îl veți descoperi pe celălalt maestru: acela care nu se teme să țină minte, într-o lacrimă nevăzută, tot ceea ce l-a format ca om, tot ceea ce a făcut ca inima sa mare să se frângă, de câteva ori, tot ceea ce a provocat ca privirea sa, deloc naivă, să aleagă mereu partea plină a paharului.
Ai vreme să vorbim, Marius Mitran? Despre viață, despre moarte, despre sporturi, despre arte, despre tot și despre nimic, despre umbre care ne văd și doruri care ne apără, despre versurile pe care, încă, niciunul dintre noi nu le-a scris, despre ce va fi mâine, despre ce a fost ieri, despre clipa aceasta nobilă care ne permite să ne recunoaștem din prima, să ne ținem minte toată viața și să încercăm să dăm mai departe și altora, care ne seamănă, acest sfânt drept la poezie?”, a spus Ana-Maria Păunescu, moderatoarea podcastului.
Citește și: Un ceas de poezie cu Prof. Univ. Dr. Codruţ Sarafoleanu, în podcastul ”Ai vreme să vorbim?”