Marius Iacob, procurorul șef adjunct al DNA, asigură interimatul la conducerea Direcției, până când Augustin Lazăr, procurul general, va delega o persoană care să preia atribuțiile până la desemnarea unui nou procuror șef. Potrivit regulamentului intern al DNA, atribuțiile șefului Direcției sunt preluate de către adjuncții acestuia. Procurorii șefi adjuncți sunt Marius Iacob și Călin Nistor.
Având în vedere că Nistor este în concediu, atribuțiile, după revocarea Laurei Codruța Kovesi, sunt preluate de către Marius Iacob.
Urmează ca Augustin Lazăr, procurul general, să delege o persoană la conducerea DNA, până la desemnarea unui nou procuror șef.
Potrivit legii în vigoare, propunerea o face ministrul Justiţiei.
„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Național Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată„, se arată în articolul 54, alineat 1, din legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor.
Conform ultimelor modificări ale legii, care nu a intrat în vigoare fiind atacate la CCR; președintele este scos din procedura de numire, decizia urmând a fi luată de Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la propunerea ministrului Justiţiei.