Marele regret al lui Helmut Duckadam. A murit neîmpăcat: ”Nu s-a dorit să se găsească o soluție”

Publicat: 02/12/2024 | 19:41
Marele regret al lui Helmut Duckadam /Foto: Facebook

Helmut Duckadam s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani și a lăsat în urma lui multă durere, dar și un mare regret. Acesta a decedat înainte să își vadă dorința împlinită. Totul are legătură cu performanța remarcabilă din 1986. Care a fost marele regret al lui Helmut Duckadam?

Astăzi, 2 decembrie, în jurul orei 2:00 dimineața, Helmut Duckadam și-a dat ultima suflare. „Eroul de la Sevilla” ajunsese la Spitalul Universitar din București încă de sâmbătă, după ce s-a simțit rău. Ar fi trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale la aorta și s-a decis transferarea lui la spitalul Militar, însă nu a mai prins ziua de azi. Legendarul sportiv s-a stins cu un regret în suflet.

(CITEȘTE ȘI: CE AVERE AVEA HELMUT DUCKADAM, DE FAPT. CÂT ÎNCASA ”EROUL DE LA SEVILLA”)

Marele regret al lui Helmut Duckadam

Așa cum spuneam, Helmut Duckadam s-a stins din viață cu un mare regret în suflet, iar acesta este legat de performanța incredibilă pe care a atins-o în ’86. Supărarea fostului sportiv avea legătură cu lipsa recunoașterii materiale pentru cei care au marcat istoria sportului național. O adevărată nedreptate, după cum o considera.

În anul 1986, echipa de fotbal Steaua București reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni. Însă, în ciuda performanței remarcabile, jucătorii au fost trecuți cu vederea atunci când a venit vorba de pensiile viagere acordate pentru performanțe sportive de excepție. 594 de sportivi din alte discipline primesc astfel de beneficii, însă cei 20 de jucători, care au contribuit la performanța istorică, nu au fost incluși în program.

„Din păcate, după aproape 39 de ani, nu s-a găsit (sau nu s-a dorit) să se găsească o soluție pentru a-i integra și pe cei 20 de fotbaliști, dintre care au mai rămas 15, pe lângă cei 594 de sportivi cu pensie viageră.

Cu părere de rău, trebuie spus că nici noi, prin Emeric Ienei (fost secretar de stat în Ministerul Sportului) sau Anghel Iordănescu (fost senator), nu am făcut nimic în acest sens”, declara Helmut Duckadam, în urmă cu ceva timp.

De asemenea, acesta spera ca măcar peste doi ani, atunci când se vor marca 40 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, jucătorii să primească tot ce li se cuvine. Însă, Helmut Duckadam nu a mai apucat acest moment.

„Poate până la aniversarea a 40 de ani de la acea performanță, care va avea loc pe 7 mai 2026, unii dintre noi să mai apuce să se bucure și ei de o pensie viageră (chiar și neactualizată) pe care ar merita-o din plin!”, mai spunea Helmut Duckadam.

(VEZI ȘI: UNDE VA FI DEPUS TRUPUL NEÎNSUFLEȚIT AL LUI HELMUT DUCKADAM. VĂDUVA FOSTULUI PORTAR A DEZVĂLUIT LOCUL UNDE OAMENII ÎI VOR PUTEA ADUCE UN ULTIM OMAGIU)