Marea finală Vocea României. Ce surpriză uriașă pregătește Pro TV telespectatorilor

Publicat: 19/12/2019 | 10:01
Marea finală Vocea României. Ce surpriză uriașă pregătește Pro TV telespectatorilor
Tehnologia modernă va fi adusă – într-un mod spectaculos – pe micile ecrane, iar producătorii emisiunii ”Vocea României” sunt convinși că telespectatorii vor fi entuziasmați. Patru momente din timpul show-ului de mare succes vor conține elemente de… realitate augumentată.

Marea finală ”Vocea României” va avea loc vineri seară, iar show-ul se anunță incendiar, atât în ceea ce privește prestațiile artistice ale concurenților, cât și la capitolul ”tehnologie de ultimă oră”.

„Vineri seară, în finala Vocea României vom avea parte de cele mai buni voci conform voturilor exprimate de telespectatori în etapa anterioară, de antrenori care abia așteaptă să pună în scenă momentele pregătite cu elevii lor și de o premieră în show-urile TV de divertisment din România: patru momente vor avea parte de elemente de realitate augmentată (AR)”, au transmis reprezentanții Pro TV într-un comunicat de presă, conform evz.ro. „Pentru prima dată într-o finală live de Vocea României o să folosim „augmented reality”. Mai exact, o să combinăm modele 3D și animații, totul suprapus live cu ajutorul VIZRT peste scena în care vor cânta cele mai bune voci din acest an”, a declarat Vasile Alboiu, directorul de creație al Pro TV.

Realitatea augumentată – combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală

Realitatea augmentată – Augmented Reality (AR) – este una dintre noile tehnologii ce încep să acapereze cât mai mult teren în domeniul IT și de Business. Reprezintă o experiență interactivă, bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală. Este creată, astfel, o lume reală augmentată de către informația generată virtual, bazată pe o dimensiune senzorială umană ce poate să fie fundamentată de senzorii vizuali, auditivi, olfactivi și/sau somatosenzoriali. Pe de altă parte, realitatea augmentată poate fi definită și ca un sistem ce îndeplinește trei activități de bază:

combinația dintre lumea reală și virtuală

 – interacțiunea în timp real

 – înregistrarea 3D exactă a obiectelor virtuale și reale.

Totul este legat de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realității este modificată (eventual, chiar sau diminuată, mai degrabă decât augmentată) de către un calculator.