Marcel Ciolacu, despre instituirea salariului minim european: ”Un beneficiu, în special pentru salariații din mediul privat românesc, un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri”
Miniștrii Muncii din Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un acord – în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, Formațiunea Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori – asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european, iar Marcel Ciolacu, liderul PSD, salută această decizie.
Șeful social-democraților precizează, în mediul online, că această decizie reprezintă și un proiect pe care PSD l-a susținut, permanent, în ultimii ani.
”Salut faptul că miniștrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susținut constant în ultimii ani, iar toate inițiativele noastre de creștere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare, potrivit Gândul.
”Consiliul EPSCO reunește miniștrii cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă, al afacerilor sociale și al politicilor în materie de sănătate și de protecție a consumatorilor din toate statele membre ale UE. La reuniuni participă, de asemenea, comisarii europeni cu portofolii relevante pentru tematica discutată. De obicei, EPSCO se reunește de patru ori pe an. De regulă, două dintre reuniuni sunt dedicate exclusiv subiectelor privind ocuparea forței de muncă și politica socială”, mai scrie Marcel Ciolacu.
”Un instrument care va oferi mai multă echitate socială”
Marcel Ciolacu și-a exprimat, totodată, și convingerea că adoptarea unui astfel de salariu minim european, la nivelul întregului continent, se transformă într-un beneficiu, mai ales pentru cei care lucrează în sistemul privat din România.
În același timp, salariul minim european reprezintă și ”un instrument care va oferi mai multă echitate socială”.
”Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu în special pentru salariații din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajați cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câștiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franța”, mai scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.”Salariul minim european poate însemna și un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială și va proteja mai bine interesele a milioane de salariați”, a mai scris Marcel Ciolacu.