Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că sunt bani pentru toate măsurile sociale și economice pe care Guvernul le va implementa în următoarea perioadă. De asemenea, investițiile asumate de noul Guvern de coaliție reprezintă un punct important al programului de guvernare – 7% din PIB.
„Există două abordări diferite. Există acești bani! Avem totuși și cel mai îndrăzneț procent din PIB, 7%, pe investiții. Aud porcăria „de unde bani”, de 30 de ani. La bugetari nu s-a mărit nimic în acest moment. E la salariul minim”, a afirmat Ciolacu, notează GÂNDUL.
Liderul PSD a precizat că măsura salariului minim prin care un angajator nu mai poate ține un angajat mai mult de doi ani pe salariul minim pe economie a fost adoptată pentru a descuraja această modalitate pe care mulți dintre angajatori o adoptă. „Ori califici omul, ori găsești altă soluție”. Totodată, el a afirmat că a fost introdus a 13-a indemnizație pentru „persoanele mai puțin norocoase”.
„Am venit cu măsura la salariul minim să fie pentru 24 de luni. Nu se mai poate așa ceva! 1,9 milioane de români în zona privată pe salariul minim. Ori califici omul, ori găsești altă soluție. Am venit cu pachet între 16-24 ani, șomajul, cei mai afectați sunt tinerii și persoanele între 55-65 de ani. Am venit pe persoanele nu la fel de norocoase ca și noi, cu a 13-a indemnizație pe ianuarie”, a precizat Marcel Ciolacu.
Președintele Camerei Deputaților a anunțat că măsurile sociale pe care PSD le-a introdus în programul de guvernare vine și în sprijinul pensionarilor, „80% din pensionari au pensii sub 2.000 de lei”.
„Am venit și cu pensionarii. 80% din pensionari au pensii sub 2.000 de lei. Povestea că trebuie să-i condamnăm e o tâmpenie. Trebuie să ne uităm la cifrele reale. Media PIB europeană pentru pensii e 12%. Eu nu mai suport ineficiența unui guvern, să spui că nu ai venituri”, a afirmat Ciolacu.
Marcel Ciolacu a spus că este necesar să fie implementate reforme prin care colectarea să crească. El a precizat că a trecut în programul de guvernare un proiect pe care Ungaria l-a implementat – „radarul mărfurilor” – prin care se va urmări fiecare marfă care trece prin vamă.
„35% din TVA-ul din România nu se colectează. Avem cea mai mare rată din UE. Au fost schimbați șefii la ANAF. Trebuie făcute reforme în sistem. În Ungaria au făcut „radarul mărfurilor”. Am trecut și noi în programul de guvernare. Se urmărește fiecare marfă, în Ungaria a durat opt luni implementarea. Avem o problemă cu veniturile de la vamă”.