Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că – în doar câteva luni – guvernul PNL „a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă”, iar rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS.
„Guvernul PNL – nişte petarde economice ! Catastrofe! În doar câteva luni, acest Guvern de incompetenţi a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă. Rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate astăzi de INS. Guvernarea de dreapta înseamnă doar o prăbuşire continuă a nivelului de trai. PNL=PDL, adică sărăcie, austeritate şi şomaj”, a scris Ciolacu pe Facebook, informează GÂNDUL.RO.
Acesta a mai subliniat că în guvernarea PSD s-au luat măsuri prin care au fost create „sute de mii de locuri de muncă” şi a fost „cea mai mică rată a şomajului din Europa”.
„Guvernul PNL a distrus tot şi ne-a adus din nou la nivelul anului 2017. Tabloul dezastrului este completat şi de o prăbuşire a turismului cu 98% în aprilie. Record istoric! Un miliard de euro pierderi estimate doar în acest an. Abisal! Reprezentanţii industriei HORECA au cerut disperaţi măsuri de sprijin şi facilităţi fiscale din partea Guvernului. Au primit în schimb doar fumul trabucurilor liberale în faţă şi un toptan de norme aberante care mai mult îi încurcă decât îi ajută”, a menţionat Ciolacu.
Rata şomajului în România a urcat la 4,8%, în aprilie 2020, egalând nivelul din cea de a doua parte a anului 2017, rata şomajului la bărbaţi fiind cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât la femei, informează, miercuri, într-un comunicat, Institutul Naţional de Statistică.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a prezentant, miercuri, un bilanț al implementării măsurii șomajului tehnic, până la sfârșitul lunii mai. De această măsură pot beneficia, și după 1 iunie, și românii ale căror joburi sunt în domenii în care sunt în continuare restricții impuse în starea de alertă, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
„La sfârșitul lunii mai, România a reușit, aș putea spune, prin comparație cu alte țări europene, un rezultat foarte bun, în sensul în care, de la reglementare până la efectuarea plăților, a reușit să mobilizeze nu mai puțin de 2,8 miliarde de lei pentru aproximativ 1,8 milioane de angajați și profesioniști”, a afirmat Violeta Alexandru, miercuri, într-o declarație transmisă online de la sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.