Marcel Ciolacu anunță eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Am luat decizia de a depune proiectul de lege. Toți trebuie să fie egali în fața legii”
Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunțat marți seară, print-un mesaj postat pe Facebook , că a luat decizia să propună un proiect de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor.
Totodată, în aceeași postare, politicianul a criticat dur alianța de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR.
”Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să aducă austeritatea doar pentru categoriile cele mai vulnerabile – pensionarii și pentru cei în care ar trebui să investească – elevii și studenții. Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să ia măsuri doar împotriva firmelor românești, să le îngroape de tot! Nesimțire! Așa se cheamă atunci când tai de la peste 7 milioane de români, dar nu te atingi de pensiile speciale. Asta este #dreptatea PNL și USR-PLUS, promisă acum un an de zile. De aceea, astăzi am luat decizia de a depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. Toți trebuie să fie egali în fața legii. Să fie atunci!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, potrivit GÂNDUL.RO.
Pensiile speciale au crescut cu 60%. Ministrul Economiei soluție radicală! Are curajul Claudiu Năsui să facă asta?
Ministrul Economiei arată că, în România, cheltuielile cu toate pensiile speciale au crescut cu 60% în perioada 2016 – 2020. Asta, în condiţiile în care taxarea muncii pe salariile mici este la valoarea cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană!
Într-o postare recentă pe Facebook, Claudiu Năsui se întreabă retoric: „Cum se face că pentru unii sunt mereu bani?”
Soluția la problema în sine nu poate fi decât una singură. „Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care îşi doreşte binele României”, crede Claudiu Năsui.
Ministrul Economiei își susține punctul de vedere arătând că, „în perioada 2016 – 2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar şi pentru cetăţeni ai celor mai bogate ţări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună”. În acelaşi timp, în România, taxarea muncii pe salariile mici „este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană”. „Şi, deloc întâmplător, tot la noi este şi sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deşi au loc de muncă şi muncesc, tot în sărăcie se regăsesc”, mai punctează Claudiu Năsui.