După ce evenimentul de weekend-ul trecut, „Maraton pentru vaccinare”, a înregistrat cifre promițătoare, mulți bucureșteni mergând să se imunizeze, Valeriu Gheorghiță vine cu o nouă propunere. Acesta își dorește ca maratoanele de vaccinare să devină o normalitate până la finalul anului.
Datorită numărul mare de bucureșteni care acum doresc să se imunizeze, Valeriu Gheorghiță propune ca la fiecare sfârșit de săptămână, în fiecare sector, să exista de acum încolo câte un centru de vaccinare, astfel încât maratoanele să continue. (CITEȘTE ȘI: UN NOU RECORD LA VACCINARE! PESTE 93.000 DE PERSOANE AU FOST IMUNIZATE CU PRIMA DOZĂ ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)
„Ţinând cont de această adresabilitate în creştere a persoanelor pentru vaccinare, am decis ca pentru Bucureşti, la fiecare final de săptămână, până la încheierea anului, să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.
Astfel, în zilele următoare autoritățile vor face publică lista centrelor de vaccinare, unul în fiecare sector al Capitalei, însă acestea nu o să fie deschise non-stop.
„În următoarele zile vom anunţa care sunt centrele în care vom avea un program prelungit. Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8,00 dimineaţa până la 12,00 noaptea, iar pe perioada nopţii să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor. Numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12,00 noaptea – 8,00 dimineaţa este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.
Mai mult, Valeriu Gheorghiță a îndemnat autoritățile din fiecare mare oraș sau județ al țării să organizeze astfel de maratoane.
„Aceeaşi abordare aş lansa-o către celelalte judeţe, în mod deosebit către marile aglomerări urbane, către oraşele mari, pentru a organiza la sfârşitul fiecărei săptămâni cel puţin un centru de vaccinare care să aibă un program prelungit şi care să permită vaccinarea cu un program, aşa cum am spus, flexibil şi a unui număr cât mai mare de persoane, mai ales în centrele universitare, unde există personal voluntar, studenţii rezidenţi în cadrul acestor programe şi proiecte”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.