BENEFIC. Aceste legume contin saruri minerale, vitamine si beta-caroten, care va ajuta sa vedeti mai bine noaptea Aceste radacinoase, pline de vitamine si minerale, sunt o sursa de energie importanta. Zaharurile din morcov sunt mai benefice decat cele din zaharul rafinat, neavand niciun efect advers. Mona Bica Morcovul este o leguma populara atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor datorita consistentei sale, cat si gustului dulceag. Desi se pot gasi acum in piete si supermarketuri pe tot parcursul anului (fiind cultivati in sere), morcovii sunt mult mai gustosi si mai suculenti pe timpul verii. Acestia contin antioxidanti, saruri minerale si vitamine si sunt o sursa importanta de beta-caroten. Dupa ce beta-carotenul este convertit in vitamina A in ficat, aceasta ajunge la retina unde este transformata in rodopsina, o proteina esentiala ve-derii de noapte. Morcovii sunt si o valoroasa sursa de energie. Zaharurile din morcov sunt mai benefice decat cele din zaharul rafinat, fara niciun efect advers. Astfel, puteti inlocui cu succes ceasca de cafea cu un pahar de suc de morcovi.