Instalarea starilor psihice de slabiciune in timpul sezonului calduros este un fenomen des intalnit si provocat de dezechilibrele hormonale care se petrec in corp. Alimentatia joaca un rol important pentru a evita depresia sezoniera, care vine la pachet cu starile de oboseala cronica si cu un nivel ridicat stres. Iata ce alimente trebuie sa consumi pentru a depasi aceasta stare.
Somonul te face sa vezi viata in rozPrintre nenumaratele beneficii pe care le ofera somonul, dar si alte specii de peste, precum tonul si sardelele, se numara si alungarea depresiei. Acest lucru se intampla datorita stimularii secretiei de melatonina, hormonul care regleaza somnul si ritmul cronobiologic. Intrucat organismul nu secreta in mod natural acesti acizi grasi esentiali pe care carnea de somon ii contine, este esential ca in perioada verii sa introducem mai mult peste de acest tip in alimentatie sau macar suplimente nutritive pe baza de omega 3. Alte surse de omega 3 sunt uleiurile vegetale de masline (cu conditia sa fie extravirgine), floarea soarelui sau nucile.