Adrian Popa, managerul Spitalului Județean Bacău, s-a infectat cu noul coronavirus la sfârșitul lunii iunie, dar toate testele au arătat rezultate negative. O analiză pentru anticorpi ”a spus” însă adevărul: a fost infectat fără să știe. Așa se face că, miercuri, managerul va merge să doneze plasmă. CANCAN.RO a obținut toate detaliile poveștii mai puțin obișnuite.
Întrebat dacă a fost infectat cu COVID-19, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, Adrian Popa, a dat un răspuns surprinzător: ”E o întrebare bună. Da și Nu”. Managerul a explicat ulterior paradoxul.
”Spre finalul lunii iunie, am avut un episod, de câteva zile, în care am simțit simptome de răceală. Atunci am utilizat acele teste rapide – cred că vreo trei tipuri – și toate au arătat rezultate negative. După 4-5 zile de «răceală», am început să mă simt mai bine și totul a revenit la normal.
Trebuie să spun că nu am renunțat la mișcare, crezând în rezultatele testelor. Ulterior, am făcut un test pentru detectarea calitativă a anticorpilor, care a ieșit nonreactiv. Și atunci am presupus, din nou, că a fost doar o răceală și că totul a trecut cu bine”, povestește Adrian Popa, cum testele ”oarbe” l-au făcut să creadă a fost o simplă răceală.
”La sfârșitul lunii iulie, deci la o lună distanță de la acea răceală, laboratorul a primit kit-uri pentru testare și am zis să facem un screening pe întreg personalul adminstrativ pentru că, între timp, s-au descoperit în rândul angajaților câteva cazuri pozitive. (CITEȘTE ȘI: UN ANGAJAT DE LA MORGA SPITALULUI JUDEȚEAN BACĂU A DECEDAT. BĂRBATUL NU ȘTIA CĂ ERA INFECTAT CU VIRUSUL SARS-COV-2)
Am făcut și eu și, dintr-o dată, au apărut acei anticorpi IGG, care arată că ai trecut prin boală. Evident că am făcut și test RT-PCR. Am ieșit negativ. Am fost și la Centrul de Transfuzii, unde mi s-a recoltat pentru testul de titlu de anticorpi, iar rezultatul a fost de 15 ori valoarea normală, ceea ce înseamnă că am avut COVID-19”, mărturisește Adrian Popa, șeful medicilor din Spitalul Județean Bacău.
Pacienții care s-au vindecat de COVID-19 pot dona plasmă, pentru că sângele LOR conține anticorpi care îi pot ajuta pe alți oameni să lupte mai bine împotriva noului coronavirus.
”Chiar dacă nu am avut niciun test pozitiv, niciodată, pot dona plasmă. Mâine sunt programat la donat”, a încheiat Adrian Popa, mangerul Spitalului Județean Bacău. (NU RATA: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN BACĂU. NU MAI SUNT PATURI LIBERE LA TERAPIE INTENSIVĂ)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.