Managerul Institutului Victor Babeș din Capitală, declarații îngrijorătoare: ”Nu ştiu dacă o să scape careva neîmbolnăvit”
Managerul Institutului Victor Babeș din Capitală, Emilian Imbri, a făcut declarații îngrijorătoare. În contextul în care, astăzi, s-a înregistrat un număr record de noi infectări, medicul crede că nimeni nu va scăpa neîmbolnăvit.
„Eu mă aştept să mai crească cifrele cam după două-trei săptămâni de la începerea şcolii, şi este normal să crească. Dar nu am chiar aşa mari temeri că se va ajunge la 2.000 de cazuri pe zi cum văd specialiştii. Pentru că acest virus produce ceea ce niciun alt virus nu e capabil, în corpul uman. Este ceva îngrozitor de răutăcios acest virus. Şi cred că va mai dura până vom avea vaccin. Ca atare, o vaccinare cu o imunizare în masă ar putea să ajute în timp. Cam trei-patru ani de aici înainte mai avem să fim atenţi faţă de acest virus.
Nu ştiu dacă o să scape careva neîmbolnăvit. Nu trebuie să ne sperie boala, ci faptul că nu ştim câţi vor rezista complicaţiilor pe care acest virus le determină în organism. Şi pe care încă nu le ştie nimeni întru totul. Până acum sunt doar câteva lucruri ştiute şi care sunt cam de speriat, ca să zic aşa”, a declarat Emilian Imbri.
Coronavirus România, 23 septembrie
Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 93.558 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Totodată, până astăzi, 4.550 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 22.09.2020 (10:00) – 23.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (35 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Municipiul București.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.
45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.