Mamiferele care se vând cu peste 2.000 de euro, în România. Fermierii se pot îmbogăți de pe urma acestor exemplare

Publicat: 06/02/2023 | 14:24
Mamiferele care te pot îmbogăți. Sursă foto: Pexels

Fermierii români care dețin mai multe exemplare din câteva rase de mamifere se pot îmbogăți rapid. Un singur exemplar de mamifer se vinde cu peste 2.000 de euro. 

La Indagra (cel mai mare eveniment agricol din România), fermierii români au prezentat mai multe categorii de animale care sunt vândute cu mii de euro, iar cei care le dețin se pot îmbogăți rapid. (CITEȘTE ȘI: CUM SĂ CURĂȚAȚI CALORIFERELE PENTRU A AVEA EFICIENȚĂ MAXIMĂ)

Rasele de animale care se vând cu mii de euro, pe teritoriul țării noastre

La Indagra a fost prezentată rasa de vaca franceză Limousin, din Franța. Un astfel de exemplar a ajuns pe teritoriul țării noastre și fermierii o descriu ca fiind o rasă de carne ce se poate adapta cu ușurință condițiilor din România.

Această specie de mamifer este recunoscută pentru carnea sa de o calitate superioară, prețul ei fiind unul extrem de piperat, ajungând să fie comercializată cu suma de 2.500 de euro.

„Nu are probleme de adaptare. Este o rasă de carne, echilibrată şi economică. Nu are nevoie de multă mâncare pentru a se întreţine”, a explicat Olivier Rambert, reprezentant importator, potrivit informațiilor oferite de stirileprotv.ro.

Vaci din rasa Limousin Sursă foto: agrointel.ro.

Berbecii din Marea Britanie au reprezentat și ei un punct de interes. Această rasă a fost adusă în țara noastră, pentru a se împerechea cu Țurcanele. Astfel, fermierii români pot produce miei de carne.

Berbecii fac parte din rasa Suffolk și prețul unui singur exemplar pleacă de la suma de 700 de euro. (VEZI ȘI: CUTREMUR PUTERNIC ÎN TURCIA, DIN NOU! SEISMUL A AVUT MAGNITUDINEA DE 7,7. „NU ȘTIM EFECTIV UNDE SĂ FUGIM”)

De asemenea, gâștele Toulouse sunt recunoscute pentru ficatul lor gras, folosit în prepararea delicatesei fois-gras. Prețul pentru o astfel de pereche pornește de la 400-500 de euro.

„A devenit un produs select care se pune şi la masă la nuntă. Pentru a fi mai diferit decât ceilalţi, omul vine şi comandă platouri”, a spus Marcel Iacob, fermier care vinde jumătate din producția sa în Uniunea Europeană.