Maica Antonia de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Elveția le oferă tuturor românilor o lecție de rugăciune în noul episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Stareța ne învață cum să ne rugăm lui Dumnezeu și Maicii Domnului, pentru ca sufletul să-și găsească liniștea. Aceasta le prezintă tuturor o predică despre credință, iubire și iertare.
Noul episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene” se lasă cu emoție până la lacrimi. Fiind în Postul Paștelui, Maica Antonia de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Elveția le oferă tuturor creștinilor o lecție de rugăciune. Stareța ne învață cum să ne rugăm lui Dumnezeu, Fiului Său ori Maicii Domnului. Aceasta îi sfătuiește pe toți credincioșii să se roage cât mai simplu și sincer, pentru ca vorbele lor să fie ascultate. Vorbind despre fericirea supremă, Maica Antonia a mărturisit că acest sentiment vine atunci când te apropii de Dumnezeu. Doar atunci te poți cunoaște cu adevărat și poți avea sufletul împăcat.
„Eu am sentimentul că am sădit ceva aici, dar eu, toate surorile, toată obștea încercăm să dăruim Domnului, în locul acesta, fiecare clipă a vieții noastre și așa cum a făcut-o atunci, în acea înțelegere cu Domnul, spunându-i: Doamne, dacă Tu vrei, Tu fă…
Încercăm să-L lăsăm pe El să ne ghideze și cred că ăsta ar fi răspunsul. Fericirea noastră vine din faptul că încercăm să urmăm Domnului și să ne dăruim Lui. Să ne apropiem de Dumnezeu”, a spus Maica Antonia.
Stareța a dezvăluit că pentru fiecare monarh rugăciunea se face prin chemarea lui Iisus Hristos. Aceasta este de părere că doar atunci când îl rogi pe Dumnezeu să te miluiască, îl poți avea în inima ta.
”Pentru monah, rugăciunea este în primul rând chemarea numelui lui Iisus: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă sau Doamne Iisus Hristoase, miluiește-mă, mai scurt. Rostind mereu această rugăciune, îl chemăm pe noi în inima noastră. Avându-l pe Dumnezeu în inima noastră nu putem fi decât fericiți”, a continuat aceasta.
Maica Antonia îi îndeamnă pe credincioși să se roage cât mai simplu. Să nu-i ceară lui Dumnezeu lucruri, căci El poate nu va da unei persoane ceea ce nu i-ar fi de folos.
„Trebuie să-i vorbim lui Dumnezeu cât mai simplu. Ca un copil. Vedeți copilul când are o problemă vine, plânge, strigă și spune ce are. Nu face o introducere, un cuprins și o încheie. Nu face un eseu. Spune direct, Doamne ajută-mă. Își varsă inima. De obicei, copilul vine la mamă și spune, m-am lovit…Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă atunci când noi spunem Domnului durerea noastră și sigur chemarea neîncetată în numele lui Dumnezeu: Doamne, miluiește-mă!
Rugăciunea asta cuprinde totul. Noi uneori cerem lucruri care nu ne sunt de folos. Ne rugăm cu cuvintele noastre și spunem: Doamne, dă-mi aia sau aș vrea aia…dar poate lucrul ăla nu ne e de folos și Dumnezeu nu ni-l dă. Dacă spunem Doamne, miluiește-mă, asta le include pe toate. Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată”, a spus stareța Antonia.
Stareța a dezvăluit și rugăciunea către Maica Domnului, făcătoare de minuni. Maica Antonia le transmite credincioșilor să se roage la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu cât mai simplu și să-i spună tot ce au pe suflet, precum i-ar spune necazurile lor unei mame.
”Maica Domnului este în mijlocul nostru și ea este cea care ne-a călăuzit, ne-a adus aici și către ea strigăm mereu, cerânndu-i ajutorul. La fel cum avem rugăciunea: Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă, avem tot așa o rugăciune scurtă: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi! La Maica Domnului, cred că avem mai multă îndrăzneală decât avem la Mântuitorul.
Alergăm la ea ca la o mamă, e ajutătoarea noastră, nimeni nu ne este mai apropiat dintre sfinți decât Maica Domnului. Adevărata iubire este cea care dăruiește. Care se dăruiește. Noi nu cerem ceva. Asta ne învață Maica Domnului: ascultarea și dragostea necondiționată. Învățăm să iubim și să iertăm în cursul întregii noastre vieți. Iubirea e un dar, trebuie să-l ai. (…)”, a mai spus Maica Antonia, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.