Ministerul Administratiei si Internelor ia in calcul infiintarea Facultatii de Jandarmerie in subordinea Academiei de Ordine si Siguranta Publica (in prezent Academia Alexandru Ioan Cuza), pentru a da o sansa jandarmilor sa isi aprofundeze studiile in domeniu.
Anuntul a fost facut, vineri, la Arad, de ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, care a afirmat ca in cazul insititutiei pe care o conduce cheia succesului este modernizarea procesului de invatamant.
„Urmatorul pas in ceea ce priveste modernizarea procesului de invatamant este acela de a schimba titulatura de Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” intr-o alta titulatura care sa acopere si celelate arme, mai exact Jandarmeria, ISU, tinand cont ca pregatim acolo si pompieri, si jandarmi, si atunci trebuie sa gandim o alta formula, probabil, Academia de Ordine si Siguranta Publica. Inca nu am definitivat aceasta denumire, dar undeva in aceasta zona ne indreptam. Si un alt lucru care se va intampla in subordinea Academiei este infintarea Facultatii de Jandarmerie. Pana in acest moment nu am avut, practic, o astfel de facultate, dar tinand cont de numarul mare de angajati pe care il avem in randul jandarmilor cred ca a sosit momentul sa avem o facultate pentru acestia”, a spus Constantin Traian Igas.
In ceea ce priveste conditiile pe care le ofera celor care urmeaza cursurile in scolile MAI, ministrul a spus ca in noul an scolar vor putea fi vazute investitiile care s-au facut in academie pentru a crea conditii bune pentru cei care isi desfasoara activitatea si se pregatesc acolo.
„Am schimbat conducerea Academiei de Politie in martie, de atunci si pana acum economiile la aceasta institutie, economii facute de noua conducere, bani recuperati si bani care, daca nu faceam aceasta schimbare, erau risipiti, se ridica la 1,1 milioane de lei. Mergand pe acelasi principiu, pana la sfarsitul anului estimam ca aceasta suma se va dubla si putem spune ca prin modificarile aduse in cadrul academiei am economisit o suma de 2,2 milioane de lei, bani care ii regasim in investitii, in crearea de conditii mai bune pentru studenti”, a mai spus ministrul.
In ceea ce priveste procesul de restructurare al ministerului, Igas a afirmat ca pana in 15 octombrie vor fi disponibilizati 5.000 de angajati, numarul celor care au parasit sistemul ridicandu-se astfel la 10.000.