Mai rar așa ceva! Cu cât se vinde un singur cârnat, la Târgul de Crăciun 2024 din București
Târgul de Crăciun din București s-a deschis pe 29 noiembrie, în Piața Constituției. Românii și turiștii străini au dat deja năvală să vadă decorațiunile și peisajul îmbrăcat parcă de poveste, înainte să vină sărbătorile. Iarna și-a intrat rapid în drepturi și chiar dacă temperaturile sunt joase, oamenii merg la târg și se încălzesc cu un pahar de vin ori mănâncă vreo delicatesă de la producători. Prețurile sunt destul de piperate pentru buzunarele multora. Spre exemplu, cât costă un cârnat? Nici prin cap nu-ți va trece!
S-au deschis deja târgurile de Crăciun din marile orașe din țară. În București, startul Târgului de Crăciun a fost dat pe 29 noiembrie, iar oamenii au dat năvală în centrul Capitalei pentru a se bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă.
Totul este decorat ca-n povești, iar bucureștenii și turiștii se bucură să vadă că orașul a intrat în febra Crăciunului. Chiar dacă temperaturile sunt cam joase, toți cei care merg la târgul de Crăciun se pot încălzi ușor: cu un pahar de vin ori cu vreo delicatesă preparată pe loc!
CITEȘTE ȘI: Se deschide Târgul de Crăciun din București! Programul artiștilor + numeroase surprize pentru vizitatori
Ce preț a ajuns să aibă un cârnat la Târgul de Crăciun din București
Ce-i drept, prețurile sunt ușor piperate pentru buzunarele multora. Nu mai este deloc un secret faptul că la orice eveniment de acest tip, costurile produselor de la tarabe parcă o iau razna. Mulți sunt cei care vor să mănânce un produs de porc, precum pomana porcului cu mămăliguță, coaste de porc sau un simplu cârnat.
CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun, acum, în noiembrie 2024. Românii au crezut că nu văd bine!
Ei bine, prețul unui cârnat este de 18 lei / 100 de grame. Asta înseamnă că un cârnat la vreo 250 de grame este nu mai puțin de 45 de lei. Dacă mai pui și pâine (7 lei), cartofi (20 de lei / 200 de grame) si murături (8 lei), trebuie să scoți din buzunar în jur de 80 de lei / de persoană.
Chiar și așa, cei care vor să viziteze târgul se încumetă să umble mai mult în portofel și să se bucure de o vizită corespunzătoare. Chiar dacă scot mai mulți bani din buzunar, oamenii se bucură să mănânce produse tradiționale direct din târgurile de Crăciun.