Mai pot persoanele care au avut COVID-19 să transmită virusul după ce s-au vindecat? Concluzia unui studiu recent
Oamenii de știință din Coreea de Sud au făcut un studiu de curând 285 de oameni care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, arată că aceştia nu au mai răspândit infecţia după ce s-au vindecat.
Concret, pacienţi „re-pozitivi” nu au răspândit nicio infecţie persistentă, iar probele de virus colectate de la ei nu au putut fi multiplicate în cultură, ceea ce înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte, scrie Bloomberg.
Totodată, studiu mai arată și că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi între cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS COV 2 rămâne şi contagios.
Vești bune pentru regiunile care urmează să se deschidă
În același timp, este important de punctat că aceste rezultate recente sunt un semn încurajator pentru regiunile care doresc să se deschidă. Odată ce au aflat aceste lucruri autorităţile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera persoanele contagioase după ce se recuperează.
În urma descoperirilor din Coreea de Sud autorităţile au spus că este posibil să revizuiască protocoalele. Astfel oamenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.
Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay