Mai multe mari cutremure ne vor lovi în 2019! E vorba despre…
Încetinirea periodică a mișcării de rotație a Pământului stă la bază activității seismice intense din 2018, spun specialiștii. Concret, numărul mare de cutremure care au avut loc anul trecut a fost cauzat tocmai de acest fenomen. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații de ultimă oră! Lucrurile par să nu se mai oprească, din punct de vedere seismic, iar seismologii ne avertizează că și în 2019 vor exista cutremure majore, la nivel global.
Legătura dintre mișcarea de rotație a Pământului și activitatea seismică a fost subliniată, recent, de profesorul Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, în cadrul unei prezentări de la Geological Society of America, notează publicația britanică The Guardian.
„Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor”, a precizat Roger Bilham. Cei doi seismologi au analizat toate seismele mai mari de 7 grade pe Richter care s-au înregistrat începând cu anul 1900 și au găsit cinci perioade în care a existat o activitate seismică mult mai intensă decât în restul timpului. (CITEȘTE ȘI: CUTREMUR APOCALIPTIC DE 7 GRADE PE SCARA RICHTER. UNDE A AVUT LOC)
România, 28 octombrie 2018 – Cutremur de 5, 8 grade pe scara Richter! Ce se va întâmpla în 2019?
”La nivelul țării noastre, un cutremur major se poate produce oricând în zona Vrancei, dar nimeni nu poate şti momentul exact când se va întâmpla”. Aceasta este declarația făcută de inginerul Ioan Verdeș, directorul Observatorului Seismologic de la Vrâncioaia. România a fost afectată de foarte multe cutremure în anul 2018, iar Ioan Verdeș și-a spus punctul de vedere referitor la această situație alarmantă.
Cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter, care a avut loc în 28 octombrie anul trecut, în zona seismică Vrancea, a durat circa 20 de secunde, nu a avut replică şi s-a resimţit mai intens în zonele îndepărtate de epicentru. Acesta a fost cel mai mare cutremur din România, în ultimii 14 ani.
„Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Observatorul Seismologic este primul care înregistrează producerea unui cutremur în zona seismică Vrancea. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti. Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802″, a explicat specialistul. (NU RATA: CUTREMUR DE 5,6 GRADE! A DURAT 5 SECUNDE)
Previziuni sumbre ale șamanilor din Peru! 2019, anul dezastrelor naturale: Cutremure în toată lumea
La sfârşit de an, şamanii din Peru ne-au spus cum va fi în 2019. Reuniţi pe o plajă idilică, şamanii au presărat flori şi au intonat descântece, pentru ca lideri politici precum Vladimir Putin, Donald Trump şi Kim Jong Un să aibă gânduri pacifiste.
Concluzia şamanilor a fost că nu se va ajunge la război. Ei au avertizat, în schimb, că se vor produce noi erupţii vulcanice, cutremure şi alte dezastre naturale. (VEZI ȘI: CUTREMUR PUTERNIC ÎN VRANCEA! S-A SIMȚIT ȘI LA BUCUREȘTI)
Jairo Osco – şaman: ”Ne aşteaptă numeroase dezastre. Prezicem şi ni se arată că vor urma multe erupţii vulcanice. Cutremurele vor continua. Este ceea ce primim pentru tot răul pricinuit Mamei Natură. Marea este şi ea supărată şi va continua să afecteze umanitatea”.
Un astfel de ritual, care datează din epoca incaşilor, are mare trecere şi printre peruanii zilelor noastre, iar rugăciunile şi prezicerile şamanilor sunt ascultate cu mare interes de toţi cei care vor să ştie, din timp, ce le rezervă viitorul.
Seismic Center. Calendar cutremur 2019. Date periculoase
Seismologii care au prevăzut cutremurul din 28 octombrie au publicat un calendar în care au evidențiat datele când variațiile climatice ar putea fi asociate cu producerea unui seism.
„Probabilitatea de apariție a variațiilor și anomaliilor factorilor exogeni pentru anul 2019, conform metodei Seismic Center descrise mai jos și anume utilizând blocul de detecție 1 tiparul A. Datele afișate în imagine nu reprezintă un cutremur și nici nu fac referire la un cutremur. Nimeni nu poate ști cu așa mult timp înainte dacă va fi sau nu un cutremur în jurul intervalelor din imagine ori anomalii exogene iar datele pot suferi variații majore în timp. Tehnică predictivă utilizată în stabilirea intervalelor de mai jos reprezintă doar un procent din întreagă tehnologie pentru detecția variațiilor climatice sau a seismelor. Mai multe detalii și explicații se vor discuta doar în cadrul asociației iar împreună cu membrii vom trece treptat la îmbinarea blocurilor pentru detecție.” (CITEȘTE ȘI: CUTREMUR PUTERNIC IN ROMANIA LA ORA 8:56! L-ATI SIMTIT?)
Gheorghe Mărmureanu: ”Nu știm mecanismele interne ale pământului!”
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a analizat modelul după care s-au produs cutremurele în România după 1940. El a explicat că, potrivit acestui model, între un cutremur de suprafaţă cum a fost cel din 4 martie 1977 şi unul adânc se adună 100 de ani.
Gheorghe Mărmureanu a subliniat că este vorba de mecanisme interne ale pământului, care nu sunt cunoscute: „Nu putem şti ce e acolo la 180-200 sau 170 de kilometri”.
„Între un cutremur de suprafaţă cum a fost în 4 martie şi unul adânc se adună 100 de ani între ele. Trebuie discutat pe larg. Eu pot veni cu date efective pe ultimii 300 de ani. E un cutremur în 1907 care nu a produs niciun efect în România. Luăm 1940 – 1977, deci 37 ani, este foarte curios acest 37 de ani. Până la 100 de ani mai sunt 64 de ani. Ar trebui sa fie prin 2040 un cutremur. Ar trebui, dar asta nu înseamnă că aşa va fi. Nu putem discuta nici de matematică, nici de fizică aici. Mecanismele interne ale Pământului nu le ştim”. (CITEȘTE ȘI: UN ALT CUTREMUR S-A PRODUS ÎN ROMÂNIA AZI-DIMINEAȚĂ! CE MAGNITUDINE A AVUT)
Gheorghe Mărmureanu susține că cercetătorii se raportează la ceea ce s-a întîmplat în ultimii 400 de ani. Nu există, din punctul său de vedere, un mecanism mai bun, iar tectonica ”nu se discută”.
”Noi ne-am raportat la ce s-a întâmplat în ultimii 3-400 de ani. Ăsta e cel mai bun experiment. Noi nu putem şti ce e acolo la 180-200 sau 170 de km. Dacă a fost 1701, 1738, deci 37 de ani, 1802 – 1838, iar 37 de ani, 1838, urmează 100 de ani până la 1940. 1940 – 1977, deci 37 de ani. Dacă cineva ar fi făcut treaba asta ar fi spus clar că va fi un cutremur în jur de 1936-1937 sau poate 1938. Ca să completăm suta de ani, e o statistică reală, ce s-a întâmplat. Nu discutăm tectonica”, a explicat Gheorghe Mărmureanu.