Ne-a incantat de-a lungul timpului pe scena teatrului, dar si in numeroasele filme in care a jucat, acum artisul isi scrie memoriile. Maestrul Ion Besoiu a spus pentru CANCAN.ro ce planuri de viitor are, dar si cu ce si-a ocupat timpul in ultima perioada.
Indragitul actor, care si-a dedicat intreaga viata scenei, a povestit pentru CANCAN.ro despre activitatea sa din ultimul timp, pe langa piesele de teatru in care joaca la Teatrul Nottara. Actorul, care luna viitoare va implini venerabila varsta de 83 de ani, a spus ca s-a apucat sa-si scrie memoriile, dar a fost fortat de imprejurari sa se opreasca. “Am trecut in a 65-a stagiune, sunt activ, joc”, ne-a spus maestrul Ion Besoiu.
A inceput sa-si scrie memoriile
“Sunt Bine! Sunt la Bucuresti, joc teatru la Teatrul Nottara, filmari, am treaba. Am filmat, pelicula este gata, chiar miercuri l-am vizionat. Eu cred ca a iesit bine. Viata mea… citesc mult, vreau sa imi scriu memoriile. M-am apucat dar s-a stricat reportofonul, astept acum sa imi iau altul. Deocamdata le oranduiesc in minte (nr. ideile)”, ne-a spus maestrul Ion Besoiu. De asemenea, marele artist ne-a spus si ca este fericit ca va deveni bunic.
Planuri de viitor
Anul trecut maestrul a terminat de film, iar in prezent este pregatit sa joace in altul. Indragitul actor ne-a spus ca in prezent citeste un scenariu nou. “Acum citesc un scenariu nou, sa vedem…”, ne-a mai declarat artistul Ion Besoiu.
Maestrul Besoiu a debutat in 1957, dar consacrarea a venit odata cu filmul “Toate panzele sus”, unde i-a avut ca parteneri pe marii actori Ilarion Ciobanu si Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului „Radu Stanca”, din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” si a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestui teatru. Activitatea sa cinematografica este impresionanta. Cateva dintre filmele in care a jucat Ion Besoiu sunt: „Furtuna”, „Neamul Soimarestilor”, „Haiducii”, „Rascoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Pacală”, „Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, „Ultima noapte de dragoste” sau „Lumini si umbre”.
In 2002, a primit Premiul de excelenta al Cinematografiei Romane, iar cu un an inainte a fost declarat cetatean de onoare al orasului Sibiu. (Sursa foto facebook.com, Wikipedia.org) (Alex Saulea)