Mihaela Brooks, profiler român stabilit în Canada, explică de ce era imposibil ca Mădălina Manole să-și fi pus capăt zilelor cu Furadan, așa cum a susținut procurorul de caz. Potrivit Mihaelei, persoanele care ingerează Furadan suferă o micșorare a pupilelor, pe când la Mădălina acestea era mult mărite, detaliu trecut cu vederea de specialiștii care au anchetat moartea artistei.
„Unul din modelele medicinei legale și toxicologiei care arată că nu a fost suicid: cercetările, știința arată că Furadanul care este luat de orice specie, indiferent dacă este pasăre, animal sau om, are ca efect miosis. Sunt pupilele constrânse, după cum vedeți sunt cât gămălia de ac.
La Mădălina, noi avem midriaza, avem pupile dilatate. Cum a putut ea să ingereze atâta cantitate de Furadan și ea să fie singura din lumea aceasta căreia pupilele nu i-au fost afectate de Furadan?”, arată Mihaela Brooks, conform stirilekanald.ro.
În plus, Mihaela Brooks susține că a descoperit mai multe erori în modul în care au anchetat procurorii, pe care le-a și expus.
„Există multe urme pe care Procuratura le-a ignorat. Una din ele este pata de sânge de pe perete. Dedesubt, la 60 cm distanță de pată este cirpul Mădălinei. O altă urmă care există și pe care Procuratura a ignorat-o total este prezența fenobarbitalului în sânge. Fenobarbitalul, după cum știm, are un efect asupra organismului, în primul rând o stare de somnolență și este și anticovulsionant.
S-au ignorat efctele medicale ale Furadanului asupra organismului în cazul ingerării voluntare. Sunt efecte care nu sunt prezente la Mădălina, la fel cum avem și pupilele dilatate când trebuiau să fie constrânse cât gamalia de bold dacă ingera Furadanul.
Cazul se poate rezolva, chiar dacî este complex, dar pentru asta trebuie să existe bunăvoința justiției, să dea atenție erorilor care s-au făcut la caz”, a mai spus Mihaela Brooks.