Acasă » Știri » Lux și glorie în poveștile trofeelor din superligile europene!

Lux și glorie în poveștile trofeelor din superligile europene!

De: Luciana Polite 15/05/2023 | 17:23
Lux și glorie în poveștile trofeelor din superligile europene!

Auzi fluierul de final și totul trece pe mute! Ești doar tu cu infinitul. E acel moment în care pur și simplu închizi ochii pentru o secundă, ca să te conectezi la acea fericire interioară infinită!

Știi că totul are un sens, știi că asta e o destinație, un capăt de galaxie emoțională! Iar tu și coechipierii tocmai treceți de această graniță și intrați în istorie: sunteți campioni!

Poți vedea acum cele mai bune cote pe „finala” SuperLigii

Apoi redeschizi ochii și zâmbești. Fie poate și pentru secundă. O secundă eternă.

SuperLiga își va cunoaște joi de la 10:00 la Football Museum Bucharest trofeul care va fi acordat campioanei, un trofeu care se alătură celor 5 cupe ale campionilor din ligile cele mai pariate: Anglia (Premier League), Spania (La Liga),  Italia (Serie A), Germania (Bundesliga) și Franța (Ligue 1).

E din aceeași categorie, pentru că pasionații de pariori joacă la fel de des, chiar mai des, meciuri din campionatul nostru.

E din aceeași categorie pentru că are 114 ani de istorie în spate, 114 ani de la primul campionat.

E din aceeași categorie pentru că are un design inspirat din motive populare românești, pentru a fi conectat la fibra spirituală a poporului nostru.

E din aceeași categorie pentru că el celebrează și diversitatea și omagiază aportul jucătorilor străini, designul fiind unul minimalist, în ton cu vremurile, opera unui artist al cărui nume e momentan ținut secret.

Până joi când ne vom bucura de trofeul care va intra în posesia campioanei, punctăm lucrurile extraordinare despre trofeele acordate în campionatele supervaloroase, dintre care, numai Serie A și-a aflat campioana stagională: Napoli!

Vezi oferta de speciale antepost și alege campioana României

Cel mai ma valoros – trofeul campioanei Italiei

Napoli a câștigat pentru a treia oară Scudetto, trofeul acordat echipei care triumfă în Serie A. O cupă creată de sculptorul Ettore Calvelli, acordată prima oară la finalul ediției 1960-1961. Chiar dacă italienii și-au aflat prima campioană în 1898 (Genoa), trofeul actual datează de 62 de ani și a fost câștigat prima oară de Juventus Torino, echipă care l-a câștigat și de cele mai multe ori, 25, dintre cele 36 de campionate câștigate de Bătrâna Doamnă fiind încheiate cu obținerea acestui trofeu.

Cel mai greu și mai mare trofeu al campioanei se acordă în Anglia

În Anglia, pare că Manchester City va ridica un trofeu relativ tânăr, care împlinește … 30 de ani! Dar un trofeu cu greutate (25 kg, cele mai greu dintre cele 5 trofee majore în ligile de top și cel mai înalt: 104 centimetri). Manchester United e prima echipă care l-a câștigat și echipa care l-a câștigat de cele mai multe ori, 13. Dar City ajunge la al 7-lea succes! Simbolistica e aparte. Cei 3 lei sunt împreună doar atunci când căpitanul campioanei ridică trofeul. Un moment magic, în țara inventatorilor fotbalului modern. Vei vedea numai 2 lei pe trofeu, dar regele animalelor reprezintă și regele fotbal, iar treimea e completată în momentul în care trofeul e acordat și ridicat spre cer.

Trofeul cu memoria cea mai bună e în Germania

În Germania, Meisterschale pare că va rămâne la Munchen. Trofeul se acordă din 1949, dar are gravate pe el absolut toate campioanele Germaniei (nu doar cele din 1963 încoace, era Bundesligii), pornind cu campioana din 1903. Prima echipă care l-a câștigat a fost în 1949 VfR Manheim, iar Bayern l-a câștigat de cele mai multe ori: 32, probabil, 33 la finalul acestei ediții de campionat.

Va reuși Dortmund miracolul de cuceri titlul și a anula în ultimele două etape, fără să aibă meci direct cu Bayern, avansul de 1 punct al bavarezilor?

Trofeul fanilor și al realismului magic sud-american e în… Franța!

Și PSG are un sezon mai greu decât se aștepta. Însă ar putea să câștige din nou, pentru a 9-a oare L’Hexagoal, trofeul acordat campioanei Franței. Un trofeu „nou”, atribuit din 2007 încoace și câștogat prima oară de Olympique Lyon. Ce e special la L’Hexagoal e că numele i-a fost stabilit prin votul fanilor!

Trofeul e opera unui sculptor argentinian, Pablo Reinoso și reprezintă stilizat conturul hexagonal al Franței și al hexagoanelor de pe mingea de fotbal, mingea arhetip în acel mai iubit sport de pe Pământ.

Trofeul cu cei mai mulți… gemeni se acordă în Spania

La urmă, uriașa Barca! Xavi a readus titlul pe Camp Nou după 4 ani și trofeul pe care îl primește din 1949 campioana Spaniei se va alătura unei colecții impresionante de 23 de trofee, dintre care 4 sunt originale! Da, în Spania, dacă îl câștigi de 5 ori, ții exemplarul original, un alt exemplar original urmând să fie creat, dar, respectând identic designul trofeului care din 1949 încoace recompensează triumful în divizia de elită a fotbalului spaniol.

Fiecare jucător care a ridicat aceste trofee a zâmbit fericit și împlinit. Fie că a fost o singură dată, fie că a durat doar 3-4 secunde sau chiar mai puțin, acea atingere e o replică originală a creațiunii din Capela Sixtină, lăcașul de cult unde oficiază însuși Papa, și el, un fan al fotbalului.

Atingerea destinului

E acea atingere care îți marchează destinul. Fericiți fotbaliștii care o trăiesc! Echipierii Farului sau echipierii de la FCSB? Vom afla împreună.

Dar mai întâi, vom vedea trofeul, creat la Monetăria Statului. Un proiect al Ligii Profesioniste de Fotbal, alături de EAD, deținătorul drepturilor comerciale și Superbet, sponsorul principal al diviziei noastre de elită.

Împreună suntem SuperLiga. Împreună trăim momentul în care vom cunoaște trofeul, joi 18 mai de la ora 10:00 la Football Museum Bucharest, într-o conferință de presă transmisă în direct pe canalele de social media ale SuperLigii.

Inspiră-te din SuperSocial pentru pariurile pe etapa care pare decisivă în lupta pentru titlul de campioană

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi gemeni. Ce drame ascundea în spatele zâmbetului irezistibil
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi gemeni. Ce...
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Boala bizară de care suferă o tânără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente
Boala bizară de care suferă o tânără de 25 de ani. Riscă să moară dacă...
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000...
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Semafor verde VS. verde intermitent - Obligațiile șoferilor în cele două situații
Semafor verde VS. verde intermitent - Obligațiile șoferilor în cele două situații
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”....
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut:
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de...
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au...
Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val de reacții pe Internet: „Am plâns, dar...”
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val...
Cele cinci zodii care vor avea noroc triplu în 2025. Au parte de belșug și fericire, Berbecii și Fecioarele, printre cele mai avantajate
Cele cinci zodii care vor avea noroc triplu în 2025. Au parte de belșug și...
Bancnota din România din 1998 care costă mai mult decât o Dacia Logan nouă. Dacă o ai în casă, ai șansa să te îmbogățești peste noapte
Bancnota din România din 1998 care costă mai mult decât o Dacia Logan nouă. Dacă...
Anunț cumplit despre Bruce Willis. Familia actorului e devastată: Nu mai are mult timp
Anunț cumplit despre Bruce Willis. Familia actorului e devastată: Nu mai are mult timp
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”
Oficial ONU: atacurile din ce în ce mai intense ale Israelului asupra Libanului sunt „catastrofale”
Banii vor fi virați lunar. Ce români iau câte 2.000 lei. Se depune dosar până pe 18 octombrie
Banii vor fi virați lunar. Ce români iau câte 2.000 lei. Se depune dosar până pe 18 octombrie
Se știe cum va fi vreme în zilele următoare. Sunt mari surprize
Se știe cum va fi vreme în zilele următoare. Sunt mari surprize
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1 ianuarie 2025
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1 ianuarie...
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: Un om cu suflet mare
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul...
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect...
Caz șocant în București! O tânără de 27 de ani a murit la locul de muncă după ce șefii au ignorat starea ei și au refuzat să cheme ambulanța sau să o trimită acasă
Caz șocant în București! O tânără de 27 de ani a murit la locul de...
Carnea pe care românii adoră s-o mănânce e produsă din ce în ce mai puțin în România. Deși țara noastră o exporta pe bandă rulantă în trecut, acum a ajuns s-o importe masiv
Carnea pe care românii adoră s-o mănânce e produsă din ce în ce mai puțin...
Gara din România construită după modelul celor mai frumoase din Italia. Este o adevărată bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai spectaculoase din toată țara și astăzi, deși autoritățile au lăsat-o în ruină
Gara din România construită după modelul celor mai frumoase din Italia. Este o adevărată bijuterie...
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar trebui să rămână împreună”
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar...
×