Luna iulie aduce o explozie de prețuri pe litoralul românesc. Nici măcar Eforie Nord nu mai este o stațiune ieftină

Publicat: 30/06/2024 | 23:30
sursă foto: social media

Nu mai este un secret că prețurile de pe litoralul românesc au explodat – mai ales în acest sezon estival. Până și în stațiunile considerate cândva accesibile – oricărui român – un simplu mic a ajuns să coste dublu față de anii anteriori. Și asta nu este tot! De la 1 iulie prețurile la mâncare și cazare se scumpesc din nou!

A fost ultimul weekend din această vară cu prețuri cât de cât mai accesibile pe litoralul românesc. Deja în acest an cazările sunt mai scumpe cu 8%, comparativ cu anul anterior. De la 1 iulie, pentru că urmează perioada de vârf a sezonului estival, hotelierii vor majora prețurile cu 15% / noapte, iar reprezentanții HoReCa vor crește și ei prețurile. Nu doar șezlongurile și cazările vor fi mai scumpe, ci și mâncarea si băuturile. Iată cât a ajuns să coste un simplu mic în stațiunea Eforie Nord.

Citește și: CÂT COSTĂ 250 DE GRAME DE CALCAN PE LITORAL, LA MAMAIA. RĂMÂI FĂRĂ CUVINTE CÂND VEZI NOTA PLĂTITĂ DE UN TURIST DIN BUCUREȘTI

Cât costă un mic în stațiunea Eforie Nord

În timp ce majoritatea românilor aleg să petreacă vacanța de vară – și nu numai – în străinătate, încă există categoria celor care nu se dezic de litoralul românesc. Se poate spune că a apus vremea când un sejur în stațiunile românești era considerat accesibil la preț. Odată cu începerea sezonului estival din acest an, prețurile au crescut semnificativ, iar asta se reflectă cel mai bine în buzunarele turiștilor.

Spre exemplu, la o autoservire din Eforie Nord meniul zilei – care conține ciorbă și felul doi – a costat, până în acest weekend, 25 de lei, preț considerat decent pentru majoritatea turiștilor. Surpriza vine pentru pofticioșii  care nu au putut rezista în fața celebrilor mici. Ei bine, un simplu mic costă 8 lei. În categoria preparatelor la grătar, gurmanzii care se orientează către o ceafă de porc trebuie să scoată din buzunar 19 lei sau 18 lei pentru o porție de 100 de grame de cârnați.

Vedeta acestui sezon rămâne – la fel ca în toți anii – ciorba. Prețurile pentru acest preparat variază în funcție de sortimente. O porție de ciorba de burtă costă 26 de lei, ciorba de pui a la grec – 23 de lei, iar ciorba de văcuță costă 25 de lei, potrivit Observator.ro.

Cât costă un șezlong în Eforie Nord

În ultimul weekend – 29 și 30 iunie –  cu prețuri mici din acest sezon estival, un șezlong costă 40 de lei, iar în timpul săptămânii prețul este de 30 de lei. De la 1 iulie, fie că este vorba de weekend sau nu, prețul șezlongurilor se majorează cu 10 lei – 50 de lei în weekend și 40 de lei în timpul săptămânii.