Lumea vazuta de la 1,20 metri
MATT ROLOFF SFATURI. Matt a scris o carte in care ii invata pe cei ca el cum sa aiba succes chiar daca nu sunt inzestrati fizic Reusita. Un american pitic s-a luptat zeci de ani cu prejudecatile celor din jur si a devenit un prosper om de afaceri intr-o lume a gigantilor Dana Conerth Cum sa-ti construiesti o cariera de succes intr-o lume a gigantilor cand ai numai 1,20 metri inaltime si o boala fara leac? Reteta e in mainile unui barbat care a rasturnat prejudecatile si s-a luptat cu o lume plina de obstacole. Matt Roloff are 46 de ani si s-a nascut cu o forma rara de dwarfism (piticism). Cu perseverenta si credinta, Roloff a demonstrat ca poti avea succes acceptandu-te asa cum te-a lasat Dumnezeu si nu tanjind dupa ceea ce nu poti fi.
Traieste printre giganti
Pentru Matt Roloff lumea este plina de giganti, iar viata o continua provocare. Dupa o copilarie petrecuta in spitale, unde a fost supus la tot felul de interventii chirurgicale si de tratamente cu hormoni pentru crestere, Roloff a facut un pariu cu viata. Si l-a castigat. A demonstrat ca poti avea o cariera de succes, chiar daca privesti lumea de jos in sus. Acum este un prosper om de afaceri in domeniul distributiei sistemelor software si a pus pe picioare propria afacere. Stiind cat este de greu sa traiesti intr-o lume in care totul este proiectat pentru persoanele cu inaltime normala, Matt si-a deschis o companie care produce articole pentru pitici. Vrea ca lumea sa fie accesibila si celor ca el. Este casatorit de 14 ani cu Amy si are patru copii, dintre care doi cu inaltime normala. „Formam o familie tipic americana si suntem fericiti asa scunzi cum suntem”, spune Roloff. Traiesc in Oregon si recunosc ca le-a fost greu sa se adapteze. Pentru ei, chiar si o zi la cumparaturi este plina de obstacole. Cel mai greu este atunci cand Matt si Amy nu ajung la rafturile cu marfuri din magazine. Sotii Roloff si-au construit la Oregon o ferma de vis de care se ocupa impreuna cu cei patru copii.
Pitici celebri
Matt Roloff are cu siguranta locul sau in galeria piticilor celebri. Printre acestia se numara Charles Flato, cel mai scund comunist, un american care a fost agent secret pentru URSS, si poetul englez Alexander Pope. A scris poeme si studii importante si a tradus din Homer si Shakespeare. Desi scund, polonezul Charles Proteus Steinmetz a fost matematician si fizician de exceptie, iar Herve Jean-Pierre Villenchaize ? un reputat actor francez. Formam o familie tipic americana si suntem fericiti asa scunzi cum suntem.”