Lubrifierea, preludiul placerii
Atentie la eticheta! Ca orice produs pe care il cumperi, si lubrifiantul are nevoie de atentia ta speciala. Prin urmare, inainte de a-l achizitiona, trebuie sa cercetezi si sa descifrezi substantele pe care acesta le contine. Cei mai periculosi lubrifianti sunt cei pe baza de ulei sau, si mai rau, pe baza de vaselina. Ca textura, lubrifiantul trebuie sa aiba un aspect cat mai curat si mai transparent, sa nu fie nici prea vascos si nici prea lipicios.
Cum alegi
Daca apelezi la lubrifiant si folosesti ca mijloc de protectie prezervativul, opteaza pentru un produs pe baza de apa. Te va scuti de incidente neplacute, cum ar fi ruperea prezervativului exact cand ti-e lumea mai draga. Pentru amatorii de sex mai putin conventional, cum ar fi, de exemplu, partidele de sub dus, care implica apa, alternativa mai sigura sunt lubrifiantii pe baza de silicon.
Precautii
Ca sa eviti posibilele probleme, inainte de a apela la lubrifianti cere mai intai sfatul ginecologului. Acesta iti poate spune daca nu risti efecte secundare, cum ar fi iritatiile, candida sau herpesul.
Efecte speciale
Pe langa lubrifiantii simpli, mai exista si alte tipuri de astfel de produse, care vin la pachet cu incalzirea zonei genitale sau care pot crea senzatia de furnicaturi. Un alt tip de lubrifiant este cel care contine aminoacizi ce intensifica sensibilitatea zonelor erogene prin stimularea fluxului sanguin.
Cum aplici
In cazul lubrifiantului, mai mult nu inseamna mai placut, ci dimpotriva, o cantitate prea mare poate crea chiar probleme de sanatate. Dupa ce ai distribuit uniform produsul in palme, maseaza incet zona vaginala si apoi organul genital masculin. In timpul actului sexual este posibil ca zona vaginala sa redevina uscata si atunci mai poti suplimenta cantitatea de lubrifiant.