Lovitură dură pentru familia lui Ivan Patzaichin! Rudele campionului nu vor mai primi niciun ban din partea statului

Publicat: 10/09/2021 | 15:04
sursa FOTO: Facebook

Pe 7 septembrie, marele canoist român, Ivan Patzaichin, a fost condus pe ultimul drum. În urma sa a lăsat o familie îndoliată, care a primit încă o lovitură dură după moartea sportivului.

După ce s-a retras din activitate, marele campion a încasat lunar o rentă viageră. Ultima pe care a încasat-o Ivan Patzaichin a fost cea din luna iulie, în valoare de 16.635 de lei, potrivit wowbiz.ro. Familia sportivului nu va mai beneficia, însă, de această rentă viageră deoarece s-a acordă doar pe durata vieții lui Ivan Patzaichin. În alte țări, familiile marilor campioni încasează o pensie de urmaș de aproximativ 50% din renta viageră. (CITEȘTE ȘI: ULTIMUL MESAJ AL LUI IVAN PATZAICHIN. CUI ŞI CE I-A SCRIS CHIAR DE PE PATUL DE MOARTE)

Din anul 2015, Ivan Patzaichin a intrat în industria Horeca și a deschis primul restaurant, cu specific pescăresc, în Tulcea. Afacerea s-a dovedit un profitabilă, iar trei ani mai târziu un alt restaurant, cu același specific, a fost deschis în Capitală. De asemenea, sportivul avea propriul brand de haine care îi purta numele. Acum, după ce acesta s-a stins din viață, întreaga moștenire va rămâne soției sale Georgiana și fiicei celor doi, Ivona Beatrice.

Muzeu în casa părintească

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist al României, a încetat din viață pe 5 septembrie. De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias” din București, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. (VEZI ȘI: CUM A ÎNCEPUT POVESTEA DE DRAGOSTE DINTRE GEORGIANA ŞI IVAN PATZAICHIN. IUBIREA LOR A FOST UNICĂ!)

Ivan Patzaichin, legendarul sportiv, a fost înmormântat pe 7 septembrie 2021, la cimitirul Bellu din București. Pe locul casei părinteşti a lui Ivan Patzaichin, în satul Mila 23 o să fie ridicat un muzeu.

”Ivan iubea conceptul de turism lent, care presupunea respectul faţă de natură şi folosirea doar a mijloacelor de locomoţie prietenoase cu natura: bicicleta sau barca cu vâsle.

Totul s-a schimbat şi am venit cu proiectul atât de drag lui, cel al Muzeului Patzaichin, pe terenul pe care acum se află casa părintească în ruină. El a participat la naşterea şi creşterea acestei iniţiative, dar acum a rămas ca noi s-o punem în aplicare”, a dezvăluit Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin, pentru Click!