Lovitura de gratie in cazul crimei de la Bruxelles: despagubiri de sase ori mai mici decat trebuia!

De: Cancan
Publicat: 10/03/2013 | 22:29

Daniel Rusu, fiul unui zidar din Maramures omorat in bataie de alti doi conationali cere dreptate de mai bine de trei ani in cazul tatalui sau, despre care spune ca a murit nevinovat si acuza autoritatile belgiene de rasism. Si asta intrucat, spune el, politistii au intervenit la locul crimei la aproape noua ore dupa ce tatal sau a fost batut pana la ultima suflare cu o bucata de lemn din pardoseala.

Olimpiu Rusu

Au urmat o serie de abuzuri pe care familia victimei este decisa sa le expuna judecatorilor de la CEDO, si asta pentru ca vor da in judecata statul belgian pentru rasism.

Vasile Tomoiaga a primit 15 ani de inchisoare pentru ca l-a ucis pe Olimpiu Rusu

Dumitru Defta a primit cinci ani cu suspendare pentru crima comisa

Cristian Tomoiaga, unul dintre agresori, nu a ajuns la inchisoare

“Rog autoritatile belgiene sa accepte faptul ca “adevarul iese la iveala”. Dupa atata timp oare nu s-au saturat sa-si bata joc de familia noastra incontinuu? Nu e destul ca mi-au condamnat tatal la moarte? Nu poti ingropa adevarul pentru totdeauna si familia victimelor sa sufere mereu sa piarda tot din ce in ce mai mult. O sa demonstrez pas cu pas modul in care unul din cele mai importante state din Europa si din lume, statul belgian a permis moartea tatalui meu, scaparea celor vinovati de crima si acordarea ajutorului material si al daunelor morale de 5-6 ori mai mic decat s-a stabilit la proces toate acestea pentru a ascunde adevarul. Pentru musamalizarea cazului si, cel mai important, pentru ca stiau ca daca ne acorda suma de bani stabilita la process, de 135700 de euro, plus dobanda, adica in jur de 150.000 de euro, stiau ca-i vom da in judecata la CEDO. Acesta a fost motivul si „lovitura de gratie” ce sperau sa ne-o deea”, a declarat Daniel Rusu.

De partea celalata, autoritatile din Romania au anuntat ca nu pot misca niciun deget in acest caz revoltator.

„Vă informăm că niciun reprezentant al Ministerul Afacerilor Externe nu se poate implica în demersurile dumneavoastră, nici în relaţia cu mass-media, nici în cea cu autorităţile belgiene. Reiterăm ideea necesităţii menţinerii legăturii cu avocatul dumneavoastră, singura persoană care vă poate reprezenta la Curtea de Casaţie şi Justiţie belgiană. Dacă aveţi dovezi privind nerespectarea de către autorităţile belgiene a prevederilor Convenţiei europene a drepturilor omului, vă sfătuim să vă adresaţi, personal sau prin intermediul unui avocat, Curţii Europene a Drepturilor Omului. Aceasta este modalitatea prin care puteţi acţiona eficient pentru respectarea drepturilor cetăţenilor, inclusiv a celor străini, pe teritoriul statului belgian”, se arata intr-un raspuns al Ministerului Afacerilor Externe din 2010.

(Mariana Apostol)