Locul din România unde oamenii puteau să întinerească. Unde se află astăzi

Publicat: 06/11/2024 | 20:25
Locul din România unde oamenii puteau să întinerească /Foto: Captură Observator

România este o țară frumoasă, cu multe locuri de vizitat și multe legende ce se leagă de ele. Cu siguranță nu sunt mulți cei care știu că în țara noastră există „tinerețe fără bătrânețe”. Ei bine, da, există un loc despre care legenda spune că oamenii care ajungeau aici puteau întineri. Acum, locul este vizitat de o mulțime de turiști, însă puțini sunt cei care știu povestea din spate. Care este locul unde poți întineri?

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din județul Suceava este fără doar și poate cel care traversează cheile Moara Dracului din masivul Rarău. În urmă cu ceva ani, acest era cel mai greu și inaccesibil traseu montan de pe Rarău, însă Moara Dracului a devenit accesibilă turiștilor după ce pe tot parcursul cheilor au fost amenajate numeroase podețe, care fac mai ușor accesul printre pereții de stâncă înalți de zeci de metri. Tot aici se ascunde și locul în care oamenii puteau să întinerească.

(CITEȘTE ȘI: Casa din Piatra Neamț care costă 400.000 de euro. Cum justifică proprietarul prețul cerut)

Locul din România unde oamenii puteau să întinerească

Cheile Moara Dracului sunt situate pe versantul de nord al masivului Rarău, la 10,5 km distanță de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc. Dinspre Suceava spre Câmpulung Moldovenesc, accesul către chei se face din DN 17, la intrarea în acest municipiu, spre stânga pe drumul forestier Valea Caselor. Drumul se poate parcurge cu mașina, până într-o parcare, unde turiștii au un loc de popas.

De la popas, turiștii mai au de mers câteva minute și ajung la Moara Dracului, cele mai frumoase chei din întreaga zonă. Pe traseul de aici, turiștii pot admira impresionanții pereți de piatră care se înalță vertical, dar și pârâul care a modelat aceste chei și micile cascade pe care acesta le face. Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 de metri și sunt ocrotite ca rezervație geologică, pe o suprafață de 10 ha.

Ei bine, legenda spune că pe cheile Moara Dracului înainte se găsea o moară în care pietrele măcinau invers făina și cumva oamenii care ajungeau aici puteau și ei întineri, datorită puterii speciale a morii.

„Avem Moara Dracului, acel defileul absolut grozav în care legenda spune că era o moară în care pietrele măcinau invers făina şi cumva puteai întineri, în ghilimele”, spune Horaţiu Silviu Ilea, muzeograf.

(VEZI ȘI: Tsunami în România?! Singurele condiții în care se poate forma, conform specialiștilor)