Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat fenomen din 2024 se desfășoară în județul Buzău, localitate Năieni

Publicat: 06/05/2024 | 07:59
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp / sursă foto: colaj Pixabay

V-ați gândit vreodată că localitatea Năieni din județul Buzău este locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888? Deși ne aflăm în secolul XXI, localnicilor le lipsesc anumite facilități care, de altfel, în viața de zi cu zi a multor persoane au devenit indispensabile. Iată cel mai ciudat fenomen din 2024, într-o localitate românească!

Peste cinci sute de persoane locuiesc în Năieni, județul Buzău. Este, de altfel, locul din România în care te poți reîntoarce în timp, în 1888. În această zonă, localnicii nu cunosc conceptul de internet, telefonie mobilă sau electricitate. În condițiile unei pene globale de curent, locanicii ar putea să se descurce la fel până acum. Pentru mulți români, trăirea unei experiențe de acest tip, pentru câteva zile, ar putea să îi facă să privească viața cu alți ochi. Practic, nu ar avea acces la facilitățile care, cel puțin pentru unii dintre români, au devenit (aproape) indispensabile.

Vezi și DUPĂ 300 DE ANI DE CÂND A FOST ÎNGHIȚIT DE APE, RUINELE UNUI ORAȘ AU IEȘIT LA SUPRAFAȚĂ. TURIȘTII AU TIMP LIMITAT SĂ VIZITEZE LOCUL

Localitatea din județul Buzău în care oamenii s-au întors în timp

În localitatea Năieni din județul Buzău, peste cinci sute de suflete trăiesc fără electricitate, dar și departe de gadgeturile inteligente, posturi TV sau internet. Și fără șosele. Trăiesc o viață rudimentară pentru secolul XXI, luând doar calea credinței și având grijă de gospodărie așa cum au învățat de la o generație la alta. Părintele Sava a susținut că sătenii sunt apropiați de Dumnezeu.

„Păcat că foarte mulți l-au uitat pe Dumnezeu. Rugăciunea este cea mai puternică! Dacă o faci cu dragoste, ține și de foame. Am observat că aici este ceva cu totul altfel”, a spus el pentru Antena 3 CNN.

Chiar dacă electricitatea și, implicit, internetul și cablul lipsesc, localnicii sunt mulțumiți de viața pe care o urmează. De altfel, mărturisesc că își întorc fața către Dumnezeu des, spunând rugăciuni în fiecare zi.

De asemenea, nu este singura zonă din județul Buzău în care localnicii nu au acces la aceste facilități. De pildă, a fost inițiat un proiect, „satul dacilor”, unde turiștii pot merge să trăiască exact ca pe vremea dacilor. Nu au acces la electricitate și internet, dar nici la alimente din comerț. Mănâncă din farfurii de lut, încălzirea se va face prin sobă și vor putea să experimenteze o altfel de viață – cea fără anumite „tentații”.

Vezi și STAȚIUNEA MONTANĂ DIN ROMÂNIA CARE ESTE UNICĂ ÎN TOATĂ EUROPA. PUȚINI TURIȘTI DE LA NOI ȘTIU DE EA, DAR STRĂINII O ADORĂ

Sursă foto: colaj Pixabay